LIFESTYLE

Trend ekološke ozaveščenosti je vse bolj prisoten v svetu mode. Blizu je tudi direktorici podjetja Sens Zlati Zavašnik, ki je v svojo novo linijo moških oblek vključila kose, narejene iz ekoloških tkanin.

Kadar govorimo o prestižnih namestitvah, nekako zmeraj pomislimo na tuje dežele in pozabljamo, da je tudi pri nas ponudba bogata. Državni predstavniki, monarhi in vsi drugi, z željo po odkrivanju čudovite dediščine in nadstandardne ponudbe, se bodo v Sloveniji počutili kot doma. Predstavljamo vam tri nadstandardne namestitve, ki so kot protokolarni objekti zanimivi za ogled, sicer pa za nastanitev pomembnih gostov ali organizacijo izbranih dogodkov.

Po podatkih svetovne zdravstvene organizacije je stres ena večjih zdravju škodljivih nevarnosti 21. stoletja. Že vsaka tretja oseba naj bi doživljala simptome stresa. Ocenjujejo, da so bolezni, ki so povezane s stresom, vzrok za okoli 70–90 % vseh obiskov pri zdravniku.

Večkrat smo že pisali, kako pomembno je, tako za posameznika kakor za podjetje, da v svojem arhivu hrani vsaj nekaj dobrih poslovnih fotografij. Predvsem vodstveni kader, ki je tudi obraz podjetja, mora imeti profesionalno portretno fotografijo, ki jo lahko koristi v medijskih objavah, na spletnih straneh, raznih poslovnih socialnih omrežjih in podobno.

Govorili smo z Lorello Flego, priznano modno poznavalko, podjetnico in televizijsko voditeljico, ki nam je zaupala nekaj modnih nasvetov za urejenost na delovnem mestu.

Aneja Štrukelj je partnerka Mihi, lastnica psičke Šine, Primorka in virtualni coach, ki preko spletnih delavnic, planerjev, dnevnikov in knjig pomaga zasijati in odkriti svoj potencial ljudem po Sloveniji.

Matične celice so tiste, iz katerih lako nastane katera koli vrsta celic, ki se še naprej deli v neskončnih oblikah. Na koži in v podkožju matične celice veliko prispevajo k neprekinjenemu obnavljanju. Ker je naša koža izpostavljena mnogo dejavnikom (soncu, oblačilom, manjšim poškodbam), se mora stalno obnavljati.

Na vozilo smo namestili pnevmatike z oznako M+S in z vožnjo lahko začnemo ... Žal temu ni tako in le poznavanje vožnje v zimskih razmerah, ustrezne pnevmatike in obvladovanje vozila nam bo omogočilo, da bomo zimo preživeli brez zvite pločevine ali telesnih poškodb. V zimskih razmerah je skrb za vozilo, vidljivost iz kabinskega prostora in očiščenost vozila bistveno bolj pomembna kot v toplih poletnih mesecih.

22. marec je svetovni dan voda, ki ga od leta 1992 obeležujemo v okviru Agende 21, predlagane na Konferenci Združenih narodov v Riu de Janeiru. Dan je namenjen opozarjanju in ozaveščanju svetovne javnosti o omejenosti naravnih vodnih virov in o njihovi ogroženosti. Svetovni dan voda vsako leto poteka pod okriljem določene teme, ki povzema v danem trenutku najbolj aktualno problematiko. Tema leta 2015 je bila »Voda in trajnostni razvoj«, znotraj katere je bilo izpostavljenih sedem problematik in ena izmed njih je bila »voda je industrija«.

Podjetje Abrago d.o.o. je zaživelo leta 1993, ko so začeli z mizarsko dejavnostjo. Začeli so z izdelovanjem pohištva po meri, najprej za fizične nato tudi za pravne osebe. Z rastjo podjetja so si zastavljali vedno višje cilje. 

Pravijo, da je umetnost balzam za dušo. To je nekaj, kar nam polepša življenje in obogati bivanje našega vsakdana. Obisk gledališča je od nekdaj veljal za vrhunec socialnega življenja in je predstavljal pravo doživetje. Ne samo zaradi vsebine in izvedbe predstave same, temveč tudi zaradi izbrane toalete, lesketajočega se vzdušja in prešerne družbe, ki je spremljala in še vedno spremlja dogodek.

Vsak si zjutraj želi obilico energije, saj nam ta daje občutek zmage in nas hitro pospremi v nov dan, poln priložnosti in izzivov. Izzivi nas izpopolnjujejo in izoblikujejo. Večno preseganje samega sebe nas osrečuje in žene naprej, saj brez novih ciljev hitro zapademo v rutino.