LIFESTYLE

Formalni kodeks oblačenja v poslovnem svetu ni več tako strog, kot je bil včasih, ko so ženske lahko nosile le krila in bluze, moški pa so bili omejeni na temne barve oblek.

Še vedno velja, da je klasična moška obleka prava izbira, a nekaj več drznosti je dovoljene. »Različica klasičnega suknjiča z drznim detajlom vnese v stajling dobro mero osebnosti, ki je ne gre spregledati,« meni Zlata Zavašnik, direktorica in lastnica blagovne znamke Sens, ki že 24 let ustvarja moško modo. Modna oblikovalka poleg klasičnih oblek oblikuje tudi trendovske kose, ki zadovoljijo moške, ki iščejo individualnost in visoko kakovost.

»Predvsem med mladimi opažam, da iščejo klasične poslovne obleke z dodatkom drugačnosti. Sama sem v svojo novo kolekcijo na primer vključila zadrge. Klasična obleka namreč deluje precej bolj mladostno, če ji dodamo okrasno zadrgo na prsnem žepu ali zadrgo v enem fazonu. Lepo deluje tudi kombinacija suknjiča, hlač in srajce različnih materialov ter barv,« je razložila Zlata Zavašnik. Premišljena izbira oblačil pa ni vse, pozornost je treba nameniti tudi osebni higieni, urejeni pričeski in bradi.