LIFESTYLE

V nedeljo, 27. 9. 2015, je Slovenske Konjice stresalo 1.000 parov nog, ki so tekle na 3. Konjiškem maratonu in med njimi je bila tudi tekaška skupina revije Direktor.

Po jutranjem snidenju so se naši tekači odpravili na štart. Prvi del ekipe je tekel na 10 in 21 kilometrov, tekaški boj z množico drugih tekačev pa so začeli ob 10. uri. 20 minut kasneje so se jim pridružili še ostali, ki so tekli na 5 kilometrski preizkušnji.

Trasa, ki je pretežno ravninska in teče iz Slovenskih Konjic do Zreč, kjer zavije in se vrne v Konjice, je bila za naše direktorje mala malica. Vsi so suvereno pritekli v cilj, da pa na poti niso bili žejni, pa je poskrbela Coca-Cola s svojim energijskim napitkom Powerade. Sicer je v absolutni kategoriji na 5 km zmagal Marjan Krempl, pri ženskah pa je slavila Tina Lešnik. V teko na 10 kilometrov sta prvi mesti zasedla Rok Puhar in Sonja Roman, v tekaški preizkušnji na 21 kilometrov pa sta zalto domov prinesla Mitja Kosovelj in Daneja Grandovec.

Napornemu tekaškemu jutru je sledilo druženje v prireditvenem šotoru, kjer smo ob dobri hrani in pijači na podelitvah zaploskali najboljšim tekačem v absolutnih kategorijah in tistim, ki so se borili za naslov državnih prvakov v cestnih tekih na 10 km. Dan se je zaključil s poslušanjem glasbenih skupin in klepetom, ki je trajal do poznega popoldneva ter z obljubo, da naslednje leto ponovno skupaj tečemo na Konjiškem maratonu - maratonu z dušo.

Ker slika pove več kot tisoč besed, vam na ogled postavljamo utrinek z dogajanja.

PIŠE: Katja Dadič, Foto: Sportida d. o. o.