LIFESTYLE

Matične celice so tiste, iz katerih lako nastane katera koli vrsta celic, ki se še naprej deli v neskončnih oblikah. Na koži in v podkožju matične celice veliko prispevajo k neprekinjenemu obnavljanju. Ker je naša koža izpostavljena mnogo dejavnikom (soncu, oblačilom, manjšim poškodbam), se mora stalno obnavljati.

S staranjem se sposobnost samoobnavljanja slabša, saj se od dvajstetga do šestdesetega leta naše starosti delež matičnih celic v našem telesu skoraj prepolovi. Zato se iz leta v leto naše manjše rane celijo počasneje, koža izgubi svežino, se tanjša in postane manj elastična. Dr. Harald Gerny, dermatolog in ustanovitelj podjetja Med Beauty, je pionir na področju novih tehnologij. Ugotovil je, da so rastlinske matične celice prevelike, da bi jih lahko vtrli v kožo, zato jih v njegovem podjetju razbijejo in pridobijo koncentrirano celično tekočino, ki od zunaj hrani matične celice v koži. 

Njihove raziskave so pokazale, da lahko matične celice v koži prevzamejo genetske lastnosti tega rastlinskega koncentrata.

Po približno štirih do petih tednih uporabe bi morali rezultati že postati vidni. Vsi izdelki Med Beauty Cell premium vsebujejo visokokoncentriran izvleček matičnih celic švicarske sorte zimskih jabolk Uttwiler Spätlauber. Zdaj že vse linije izdelkov za nego kože temeljijo na novem biološkem programu za obnavljanje kože. Rastlinske matične celice uporabljamo tudi pri kozmetičnih posegih, kot je microneedling.

Kaj je Microneedling?

Microneedling je najmanj invazivna medicinska metoda za izboljšanje strukture kože obraza. Izvaja se z igličnim valjčkom, pri čemer iglice prodrejo v povrhnjico in usnjico, kjer povzročijo mikro vbode v kožo. Ta proces spodbuja tvorbo beljakovin in gradnike rasti, ki zaznajo poškodbe in zato aktivirajo celjenje oz. regeneracijo, čeprav koža ostane nepoškodovana. Mikroiglice tvorijo drobne kanalčke in mikropoškodbe v srednji plasti kože. Iglice prav tako povzročijo reakcijo, ki spodbuja tvorjenje novega kolagena in elastina, pri tem pa tkivo okoli kanalčkov in vse plasti povrhnjice ostanejo nepoškodovani. Z microneedlingom zmanjšamo globino gubic, dosežemo lifting učinek in učvrščevanje. Po posegu je koža napeta, pomlajena in sijoča. Izboljšana je tudi struktura kože (aknasta koža, bragotine, podočnjaki).

Kako do najboljših rezultatov?

Z Microneedlingom v kombinaciji z Med beauty Cell Premium koža tvori nov kolagen. Koža je napeta in bolje prekrvavljena, kar je opazno že po prvem tretmaju. Visoko koncentrirani koktejli z matičnimi celicami argana, alpske vrtnice, jabolka in grozdja pa obnavljajo matične celice kože in zagotvljajo svež in mladosten videz.

OGLASNO SPOROČILO