LIFESTYLE

Večkrat smo že pisali, kako pomembno je, tako za posameznika kakor za podjetje, da v svojem arhivu hrani vsaj nekaj dobrih poslovnih fotografij. Predvsem vodstveni kader, ki je tudi obraz podjetja, mora imeti profesionalno portretno fotografijo, ki jo lahko koristi v medijskih objavah, na spletnih straneh, raznih poslovnih socialnih omrežjih in podobno.

 

poslovne fotografije1

Vsi vemo, da za tovrstno fotografiranje poslovna oprava in širok nasmešek nista dovolj. Za profesionalne rezultate se moramo prepustiti rokam profesionalcev in ob fotografu razmisliti še o konceptu in lokaciji fotografiranja, pričeski, ličenju in še čem.

V uredništvu Revije Direktor smo se odločili, da teorijo preizkusimo tudi v praksi in tako del uredniške ekipe postavili pred fotografski objektiv.

Ob prihodu je najprej za naš videz poskrbela vizažistka Monika Jurgec, ki je vešče vrtela čopič, zakrila vse majhne nepravilnosti in nas nasploh pripravila, da smo lahko stopile pred fotografski aparat.

Sledil je celodnevni fotoshooting. Fotograf Grega T. Bohinc iz fotografskega studia Zcukr je svoje delo, ki je od njega zahtevalo dobršno mero potrpežljivosti, opravil strokovno, korektno in z nasmeškom na obrazu.

poslovne fotografije4

 

Fotografiranje smo začeli v Hotelu Betnava v Mariboru. Aneseja Šenveter, vodja recepcije in službe za odnose z javnostmi, je poskrbela, da smo se pri njih počutili izjemno dobrodošlo in nas presenetila z majhnimi pozornostmi, s pomočjo katerih smo lažje preživeli presenetljivo naporen dan.

Poziranje pred fotografskim objektivnom smo zaključili v Kavarni Betnava, kjer so poskrbeli za imenitno vzdušje in z dodatno spodbudo narisali bleščeče nasmeške na naše, sicer že utrujene obraze.

 

 

poslovne fotografije5Grega T. Bohinc svetuje: Ko se postavite pred objektiv ...

  • Sprostite ramena (ne vlecite jih navzgor, sicer na fotografijah delujete preplašeno).
  • Poravnajte hrbet - pri tem si pomagate tako, da rahlo vdihnete (ne držite se sključeno, saj z izravnanim hrbtom delujete bolj samozavestno).
  • Z ravnim hrbtom se malenkost nagnite proti fotoaparatu (s tem na fotografiji delujete odprto in vzpostavite kontakt z gledalcem).
  • Narahlo dvignite brado in potisnite obraz proti fotoaparatu (tako se izognete morebitnim sencam in podbradku).
  • Nasmehnite se in upajte, da fotograf pritisne na sprožilec v 3 sekundah (tako dolgo namreč traja iskren nasmešek).