LIFESTYLE

Knjižne uspešnice dr. Edwarda de Bona

Za večjo učinkovitost, ustvarjalnost in enostavnost

Sprožiti pozitivno revolucijo, vtkati kreativno razmišljanje v delovanje organizacij, pri tem pa raziskovati, poučevati, trenirati in spodbujati koristno kreativnost na pozitiven način, praktično, enostavno in z nasmehom.

 

To je usmeritev, ki ji sledi mag. Nastja Mulej, edina licencirana trenerka de Bonovih orodij razmišljanja. Naveličana kritiziranja, zapravljanja časa in slabih odnosov v okolju okoli sebe si je postavila za svoje poslanstvo, da ljudi, ki jih to zanima, nauči, kako bi lahko razmišljali kreativno in konstruktivno, manj komplicirali, da bi postali bolj učinkoviti, ob tem pa bi na svet okoli sebe gledali s humorjem in več zavzetosti. Prevedla je de Bonove knjige v slovenščino in danes njegove tehnike razmišljanja in delovanja širi med vse, ki želijo svoje življenje in delovanje izboljšati.

Šest klobukov razmišljanja

Knjiga vodi do bolj učinkovitega in usmerjenega, konstruktivnega in kreativnega, sistematičnega in sodelovalnega razmišljanja in delovanja v primerih, ko smo pred izzivom, kako reševati težave, izboljšati postopke ter voditi sestanke, ljudi in projekte. "Glavna ovira v razmišljanju je zmeda," piše Edward de Bono. "Preveč stvari želimo naenkrat ... V nas se gnetejo čustva, informacije, logika, upanje in kreativnost ... Kot če bi žonglirali s preveč žogicami." Rešitev je v šestih klobukih ... legendarni knjigi za vse, ki si želite bolj učinkovito in ustvarjalno voditi ljudi, sestanek in projekte ter hitreje sprejemati odločitve.

Priročnik za pozitivno revolucijo v razmišljanju

V tej navdihujoči knjigi de Bono jasno in enostavno pokaže, kako se lahko naučimo razmišljati in vzajemno delovati pozitivno, konstruktivno, učinkovito in spoštljivo do bistvenih človekovih vrednot. Ponuja osnove za spremembe na boljše, ki se začnejo s preskokom v našem razumevanju oz. dojemnaju in delovanju, da lahko gradimo pozitivne spremembe v življenju na vseh področjih. Lahko predstavlja vaš osebni revolucionarni priročnik, ki vas bo simbolično nenehno opozarjal na pozitivno. In ... več kot ste pripravljeni vložiti v pozitivno revolucijo, več lahko od nje pričakujete. 

Lateralno razmišljanje

Knjiga spodbuja k ustvarjalnejšemu razmišljanju, ob tem pa vodi do namernega generiranja čim večjega števila čim bolj svežih alternativ, idej in konceptov. Z branjem boste razumeli delovanje svojih možganov, ki se sami organizirajo v rutinske vzorce, spoznali boste tehnike, kako rutinske vzorce namerno presežete in vaje, da vam tovrstno razmišljanje preide v navado. Čas je, da nehati razmišljati rutinsko! Naučite se izmisliti si čim večje število čim bolj svežih idej!

Enostavnost v razmišljanju

Lahkotna in zabavna knjiga, s pomočjo katere boste lahko poenostavili svoje življenje in dobili konkretna navodila, kako enostavnost vpeljemo v razmišljanje, v komunikacijo z drugimi in na vsa področja dela in življenja. Ob tem pa boste dobili odgovore na vprašanja, zakaj je enostavnost boljša ob zapletenosti, čemu sploh potrebujemo enostavnost, za kaj je uporabno in v čem je njena korist. Svoje osebno in poklicno življenje boste lahko začeli takoj izboljševati. Nehajte že enkrat komplicirati in posezite po zabavni knjigi s pravili in tehnikami, kako poenostaviti svoje delo in življenje!

Več o knjigah si lahko preberete na spletni strani www.debono.si