LIFESTYLE

Po podatkih svetovne zdravstvene organizacije je stres ena večjih zdravju škodljivih nevarnosti 21. stoletja. Že vsaka tretja oseba naj bi doživljala simptome stresa. Ocenjujejo, da so bolezni, ki so povezane s stresom, vzrok za okoli 70–90 % vseh obiskov pri zdravniku.

Matične celice so tiste, iz katerih lako nastane katera koli vrsta celic, ki se še naprej deli v neskončnih oblikah. Na koži in v podkožju matične celice veliko prispevajo k neprekinjenemu obnavljanju. Ker je naša koža izpostavljena mnogo dejavnikom (soncu, oblačilom, manjšim poškodbam), se mora stalno obnavljati.

Vsak si zjutraj želi obilico energije, saj nam ta daje občutek zmage in nas hitro pospremi v nov dan, poln priložnosti in izzivov. Izzivi nas izpopolnjujejo in izoblikujejo. Večno preseganje samega sebe nas osrečuje in žene naprej, saj brez novih ciljev hitro zapademo v rutino.

Endermologija je zaščiten izraz za vse tehnike tretiranja obraza in telesa, ki se uporabljajo pri delu z LPG aparati. Endermologija je znanstven postopek celične stimulacije, ki ga je razvil LPG in je potrjen v več kot 85 znanstvenih raziskavah. S postopkom mehanske stimulacije kože dosežemo ponovno aktivacijo mirujoče celične aktivnosti. Endermologijo uporabljamo na več področjih, predvsem za zdravje, lepoto in drobro počutje. Patentirano metodo LPG vam nudijo v Beauty Effect studiu, kjer smo se pogovarjali z direktorico, go. Biljano Brodnjak.

Mesec december je čas poslovnih srečanj, zabav in druženj, ki jih spremlja dobra hrana, velikokrat pa tudi žlahtna kapljica. Ko omenjenemu dodamo še izjemno frekventnost in zaporedje neprespanih noči, nam lahko nemalo preglavic povzroči počutje, ki je posledica tovrstne aktivnosti. Da bi užili veseli december v vsem njegovem obilju, smo za vas pripravili nasvete in predloge kako preprečiti oz. se izogniti alkoholnemu mačku in nevšečnostim, ki jih povzroča.

Življenjski slog današnjega človeka je z gibalnega vidika precej monoton. Prevladujejo statični in sedeči položaji, monotoni ter ponavljajoči se gibi in enostranske obremenitve hrbta. Naša muskulatura trupa je premalo aktivna, zato počasi oslabi. Povečuje se odstotek maščobnega tkiva, velikokrat se pojavlja tudi problem prekomerne telesne teže.

V nedeljo, 27. 9. 2015, je Slovenske Konjice stresalo 1.000 parov nog, ki so tekle na 3. Konjiškem maratonu in med njimi je bila tudi tekaška skupina revije Direktor.

Povprečen delovni dan ljudi na vodstvenih položajih je konglomerat organizacijskih izzivov, pogajanj, službenih poti, sestankovanj in takšnih ter drugačnih medosebnostnih stikov. Slednji so le redko tisti, ki človeka polnijo s pozitivno povratno informacijo in novim elanom.

Gibanje, prehrana, sonce, zrak, veselje in igra, ter počitek

Marsikdo si predstavlja, da smo telesno dejavni samo, ko si oblečemo trenirko in gremo v telovadnico, na “fitnes” ali tek. Pa ni tako! Telesno smo lahko dejavni tudi ob vsakodnevnih opravilih, ko gremo peš ali s kolesom v šolo (službo),  po opravkih, uporabljamo stopnice namesto dvigala, izstopimo iz avtobusa eno postajo prej, gremo po nakupih s kolesom ali peš.