LIFESTYLE

Renault je z Espaceom ustvaril legendarni avto. Zdaj je prišla na slovenski trg najnovejša, peta generacija in spet je prav Renault tisti, ki prenaša definicijo velike prostornosti na nov nivo. Espace se v svojem novem življenju predstavlja kot idealen sopotnik na dolgih poslovnih poteh, saj zadosti tako zahtevam po udobnem potovanju poslovnežev kot tudi potrebam po prevozu velikih kosov prtljage. Prva naročila po vsej Evropi že dokazujejo, da je Renault z novim Espaceom spet ustvaril avto, ki bo postal uspešnica.

Novi Espace je edinstven na trgu v tem, da ne pripada določeni vrsti avtomobila, vendar povzema najboljše elemente vsake izmed njih. Postal je pravi crossover: veliko notranjo prostornost, udobje in svetlost je združil z atraktivnim videzom cestnega terenca. Po zgledu iz aeronavtike osrednja konzola na videz lebdi med voznikom in sovoznikom, prestavna ročica na njej je podobna letalskim ročicam, informacije pa vozniku predstavlja velik zaslon avtomobilske tablice. Poglej si fotografijo notranjosti, pa boste razumeli, o čem govorimo …

Ko se boste usedli v dnevno sobo, imenovano Espace, vam bo pot spet postala užitek. Ugodje potnikov je primerljivo z ekskluzivnim doživetjem potovanja v zasebnem letalu. Logično, saj so poglavitna načela, ki so vodila snovanje novega Espacea, veljavna tudi v letalstvu: aerodinamičnost, omejevanje teže, kakovost, zanesljivost, ergonomičnost in udobnost.

Zunanje mere novega Renaulta Espace (dolžina 486 cm, širina 189 cm, višina 168 cm) na mah razkrijejo njegovo velikodušno prostornost. Obenem je mišičasta oblika karoserije sorodna športnim terencem; spodnji del s poudarjenimi blatniki in odločno masko daje vtis dinamičnosti in čvrstosti. V nasprotju ima ves zgornji del karoserije bolj zglajene in lahkotnejše linije, ki jih poudarja kromasta obroba stranskih stekel.

K vitki pojavi novega Espacea prispeva omejena višina avtomobila, ki kompenzira  za malenkost večjo oddaljenost od tal. Ta znaša 16 centimetrov in je za 4 cm večja kot jo ima dosedanji Grand Espace. Medosna razdalja znaša 2,88 metra (za 16 cm več kot dosedanji Grand Espace) in tudi prispeva k občutku dinamičnosti, hkrati pa zagotavlja prostorno notranjost.

Občutek prostornosti dopolnjuje velikansko panoramsko steklo, ki  se razteza v steklen strešni del nad prednjima sedežema in očara z 2,8 m2 površine. To pomeni, da imajo potniki na voljo edinstveno vidljivost in odprtost navzven. In ko se bo poslovni dan končno končal, vas bo na poti do doma umirila ambientalno osvetljena notranjost novega Espacea s številnimi drobnimi viri svetlobe, ki so premišljeno razporejeni po potniškem prostoru.

Svetloba pomembno dopolnjuje tudi zunanji videz vozila. Tako Espace z dnevnimi lučmi uvaja nov svetlobni pečat Renaulta v obliki asimetrične črke C znotraj vsakega od žarometov. Novi Espace je obenem prvi Renault, ki ima izključno svetila s tehnologijo svetilnih diod (Full LED) tako za zasenčen kot tudi nezasenčen snop luči. Svetloba je zelo podobna dnevni svetlobi in kar za 20 odstotkov močnejša kot pri halogenskih žarometih, kar bistveno izboljša vidljivost ponoči.

Espace je bil ukrojen za to, da čim bolj olajša vsakdanje življenje njegovega uspešnega lastnika. Zato ima novi Espace na novo domišljeno prilagodljivost v različicah s petimi in sedmimi sedeži ter poudarjene prednosti vgrajene povezljive avtomobilske tablice R-Link 2 s pokončnim 8,7-palčnim zaslonom.

Na kratko - Espace je pač legenda, ki zna razvajati!