LIFESTYLE

Aneja Štrukelj je partnerka Mihi, lastnica psičke Šine, Primorka in virtualni coach, ki preko spletnih delavnic, planerjev, dnevnikov in knjig pomaga zasijati in odkriti svoj potencial ljudem po Sloveniji.

Odločitev za svojo poslovno pot je sprejela ob koncu študija računalništva, ko je začutila, da to ni tisto pravo.Intenzivno je začela iskati možnosti in ideje, kako bi izpeljala lastni posel, ki bi ji prinašal veselje in ob tem pomagal še drugim.

Januarja 2013 je ustvarila facebook stran Dosezi sanje, julija pa še istoimensko podjetje. Spremljali so jo strah in dvomi, saj ni imela znanja s področja podjetništva, ni imela poznanstev, ki bi ji pomagala hitreje prodreti na trg, velikega tima, ki bi ji stal ob strani in financ.

Opremljena pa je bila s sanjami, idejo in odločnostjo, da bo dosegla svoj cilj, ne glede na vse.

Ustvarila je tri tiskane produkte in dve spletni delavnici. Vse na temo samospoštovanja in doseganja ciljev. Te projekte je speljala samostojno vse od idejne zasnove do končnega produkta.

Program Nehaj se skrivati. Zasij, ki ga sestavljata knjiga in delovni zvezek, razkrivata 30 korakov, kako pridobiti zdravo samozavest, samospoštovanje in samopodobo. Napisana je na podlagi lastnih izkušenj in opisuje pot, kako postati sam sebi prijatelj. Knjigo je nadgradila s spletno delavnico Razkrij svoj sijaj.

Dnevnik trenutkov in planer Ustvarjam sanjsko leto 2016 pa sta namenjena ustvarjanju življenja po svojem načrtu. Prvi je sestavljen tako, da te spomni, kako pomembno je začeti dan s hvaležnostjo in pozitivnimi pričakovanjiin ga zaključiti s pregledom vseh malih in velikih dosežkov ter drobnih srčnih trenutkov. Planer Ustvarjam sanjsko leto pa je ustvarjen v želji, da bi motiviral ljudi na vsakem koraku, vsedni v letu. Ustvarjen je kot pomoč pri osebnostni rasti in doseganju osebnih ciljev. Planer je nadgradila s spletno delavnico Zbudi se in zaživi.

Avtorica je svoje izdelke namenila tistim, ki bi radi spet začeli verjeti vase, začeli slediti svojim srčnim željam in so pripravljeni nekaj narediti za dosego svojih ciljev, vendar še potrebujejo malo spodbude.

Pri mladih podjetnikih opaža, da velikokrat sploh nimajo sanj, ki bi jih želeli doseči, oziroma jim s svojim poslom ne sledijo, pač pa počno tisto, kar se jim zdi, da jim bo v čim krajšem času prineslo največ denarja.

Ko zaslužek usahne, usahne tudi njihova volja.

Pravi, da se podjetniki prehitro vdajo in preveč samo poskušajo. Na začetku, ko so še vsi polni adrenalina in motivacije, delajo, ko pa pride prvi neuspeh, odnehajo. Ali se zgodi, da bi se za napredovanje morali česa na novo naučiti, pa se ustavijo, ker je to pretežko. Raje krivijo druge za to, kar se jim je zgodilo. Avtorica meni, da je temu tako, ker nimajo cilja, ki bi mu bili pripravljeni slediti, ne glede na vse.

Dodaja, da je za uspeh ključno, da teorijo spremenimo v prakso. Stvari resnično vemo šele, ko jih začnemo efektivno vpeljevati v svoje življenje in ravno zato so vprašanja, ki nas prisilijo razmišljati o sebi, tako zelo pomembna.

PIŠE: Eva Vivola