LIFESTYLE

Predstavljamo vam 4 knjižne uspešnice, ki vam bodo popestrile poletje in hkrati združevale prijetno branje s koristnim: Osebna odličnost v podjetju, Menih, ki je prodal svojega ferrarija, Odlično delo, odlična kariera ter Mars in Venera na delovnem mestu.

Neja Zupan: Osebna odličnost v podjetju

Založba Primus, www.primus.si

Samo zreli, stabilni, odgovorni in motivirani posamezniki predstavljajo temelj poslovne odličnosti. In v knjigi je predstavljeno, kaj vse vpliva na naše vedenje, na naše izbire, dejanja in misli ter kako imamo na vse, kar se nam dogaja v življenju možnost izbire in vplivanja. V njej boste našli znanja in veščine, ki vam bodo pomagala zgraditi posameznike, time, podjetja in organizacije z visoko stopnjo zavedanja. Obenem pa boste lahko razvijali osebno odličnost za doseganje trajnega zadovoljstva, sreče, miru in bogastva tako v profesionalnem kot zasebnem življenju. Življenje je torej igra in sami izbiramo vloge. Odločite se in sami narišite svoj zemljevid prihodnosti.

Robin S. Sharma: Menih, ki je prodal svojega ferrarija

Učila International, www.felix.si

Se čutite ujete v naporni ritem vsakdanjega življenja? Vam zmanjkuje energije, časa in volje? Čas je, da korenito spremenite svoje življenje. Lahkoten in berljiv roman je skoraj pravljična zgodba ter hkrati odličen priročnik za osebnostno rast pripoveduje zgodbo o tem, kako slediti svoji usodi in zaživeti svoje sanje. Ponuja veliko praktičnih in preprostih nasvetov, kako izboljšati svoje življenje: med drugim kako postati bolj pogumen, uspešen in discipliniran, kako na življenje gledati bolj pozitivno, kako poskrbeti za boljše medsebojne odnose in predvsem, kako izkoristiti vsak trenutek življenja.

Stephen R. Covey, Jennifer Colosimo: Odlično delo, odlična kariera

Založba Cangura, www.cangura.com

Če menite, da še niste dosegli kariere, kot bi si želeli, potem je predstavljena knjiga kot nalašč za vas. Opisuje namreč, kako do sanjske službe in uresničitve vseh potencialov. Zastaviti si moramo cilje, a zato moramo poznati svoja močna področja in se zavedati svojih šibkih točk. Kdor se ne zaveda svojih sposobnosti in ne sledi jasno zadanim ciljem, težko opredeli svoj prispevek k delu nekega podjetja ali ustanove. Delodajalci pa si želijo posameznike, ki znajo jasno povedati, kako lahko prispevajo svoj delež k skupnemu uspehu. Preberite in izluščite nasvete in spoznanja, ki jih trenutno potrebujete, v knjigi so namreč tudi čisto konkretni nasvete za pisanje prošenj, prijav na zaposlitvene oglase, učinkovitih predstavitvenih dopisov in življenjepisov in več.

John Gray: Mars in Venera na delovnem mestu

Mladinska knjiga, www.emka.si

Si želite, da bi dobro sodelovali s sodelavci? Ne glede na to ali so moški ali ženske? Posezite po knjigi polni praktičnih nasvetov, ki pridejo prav pri vsakodnevnih stikih s sodelavci in strankami v službi, saj uči, kako povečati storilnost, olajšati delo, doseči cilj, hkrati pa oblikovati delovno okolje v vir osebne izpolnitve. Kaže, kako pomembno je obvladati čustva in kako postaviti meje. Izvemo, da so moški bolj podvrženi pravilom, ženske pa oliki, de se moški prepirom najraje ognejo, ženske pa skušajo s pogovorom zgladiti spor. Če boste upoštevali, da si obnašanje in odzive razlagamo drugače, bo sodelovanje lažje, rezultati pa veliko hitrejši in boljši.