STROKOVNO

Če sem si v življenju česa želela, je to talent. Dano pravico, da bom najboljša. Sebično in lenobno sem bila prepričana, da me bo talent popeljal do uspeha hitro in brez truda. Pošteno sem se motila. Na račun iskanja sem izgubljala dragoceni čas za eno in edino sestavino, ki te pelje po ravni liniji navzgor. Osredotočenost.

Človek sodobnega časa je obkoljen z motnjami. Prepričanje, da jim moramo služiti, pa je najpogostejša past neproduktivnega dela. Priznani psihiater, dr. Edward Hallowel, je z znanstveno študijo dokazal, da vsako uro izgubimo 20 minut delovnega časa na račun motenj. To je ena tretjina delovnika.

Če to drži, potem tretjino časa tudi v vašem podjetju ne delate ničesar. Vsi pa vemo, da je čas denar. Odzivnost, agilnost, vitkost so elementi časovnih izkoristkov, kar pomeni, da je čas pomembna konkurenčna prednost.

6 principov produktivnosti postavlja v ospredje človekovo sposobnost držati koncentracijo in se zavestno oddaljiti od motenj. Ko se oddaljimo od balasta in preidemo k bistvu, začnemo ustvarjati pravo vrednost.

Edini ljudje, ki niso primerni za učenje veščin produktivnega dela, so tisti, ki si v resnici sploh ne želijo delati. Principi produktivnosti so namenjeni tistim, ki imajo svoje delo tako radi, da želijo biti v njem popolni. 

Če verjamete, da je vredno svojemu delu posvetiti življenje, srce, želje, cilje, torej svojo celotno pozornost – potem boste z učenjem teh veščin veliko pridobili.

Katere so veščine produktivnosti?

Zakon koncentracije vam bo koristil, da boste delo opravili hitreje.

Vedeli boste, kdaj se morate osredotočiti in kdaj svojo pozornost umiriti. Vedeli boste vse o hitrem in počasnem razmišljanju. Naučili se boste upravljati s spremembami, ki se nenehno dogajajo.

Delali boste enako dolgo – naredili pa dvakrat več.

Ne, niti slučajno ne boste delali manj ur. Da, lahko boste delali enako število ur. Ampak – ker boste opravili več dela, je zelo verjetno, da vam bo manj žal časa za počitek. Razumeli boste koristi, ki vam jih prinaša sprostitev.

Učinkovali boste na rezultate

Če boste naredili več, boste tudi zaslužili več. Če boste seveda delali več tistega, kar vam prinaša rezultate. Tu gre za razumevanje vrednosti ure dela. Zamislite si, da bi vsi vaši zaposleni podvojili vrednost svojih delovnih ur.

Opolnomočili boste svojo ekipo

Moč prihaja iz sposobnosti prispevanja vrednosti. Prihaja iz priznavanja osebne vrednosti. Če ne zaupate svojim zaposlenim, ste igro že izgubili. Če jim zaupate, jim pomagate, da postanejo boljši. Delegirate, ker jih s tem izboljšujete.

Poudarili boste vašo kulturo kontinuiranih izboljšav.

Človeku ne dajte ribe. Naučite ga, kako ribo uloviti. To je staro reklo, ki ni daleč od resnice. Te veščine lahko vodjem zelo koristijo in jih delajo učinkovite. Če mislite, da se teh veščin samo naučite in je to dovolj, pomislite še enkrat. Če se posvetite vaji in izpopolnjevanju, takrat rastete, z vami pa rastejo tudi vaši rezultati.

Veščine produktivnosti so kot vožnja z avtomobilom. Če ste navaden voznik, vam ni treba vedeti veliko o tem, kako avto deluje. Če svojo vožnjo nadgradite na raven profesionalnega voznika, takrat morate izjemno dobro vedeti, kaj naredi motor hitrejšega ali počasnejšega. Podobno je z veščinami.

Lahko ste najboljši na svojem področju, če izgubljate čas, pa izgubljate bitko na trgu.

PIŠE: Meta Grošelj