ARHIV EDICIJ

PRELISTAJ REVIJO

Zavzetost in sodelovanje za uspeh in razvoj

Sodelovanje postaja vse bolj konkurenčna prednost v domačem podjetništvu. Predvsem mislim na povezovanje majhnih podjetnikov različnih strok pa tudi strokovnjakov iz različnih področij znotraj velikih podjetij. Največja moč je namreč v sinergiji in v zdravi konkurenčnosti. Pri tem pa seveda velja omeniti zorni kot gledanja. V vsakem lahko vidimo konkurenta, ki mu uspeva, ki kot radi rečemo 'ima srečo'. Pri tem pa ne vidimo vsega, kar ta 'sreča' skriva pod površjem, vsega dela, vztrajnosti, zavzetosti, sodelovanja, proaktivne usmerjenosti v rezultat … ali pa zgodbo obrnemo in v njem vidimo vzornika, dobro prakso, ki ji velja slediti, biti del nje ali jo prenesti v svoje poslovanje. Prostora, dela in priložnosti je namreč za vse dovolj le videti, se odločiti in zavzeto zagrabiti jo moramo. Pa smo spet pri odločitvah, od-ločite se že zase, za svoj uspeh in bodite suvereni posameznik, sodelavec, vodja. Pred vami je nova, vsebinsko polna in raznovrstna številka, ki smo jo ustvarili skupaj. Zavzeti sodelavci in strokovnjaki, ki smo jih pomrežili na naslednjih straneh. Revija, ki je ponovno bogata z dobrimi praksami slovenskih podjetij in uspešnimi posamezniki, ki živijo svojo zgodbo o uspehu. Ob tem pa izpostavljamo timsko delo, vlečemo niti med umetnostjo, iluzijo in vodenjem. Opozarjamo na pasti in priložnosti, ki se jim lahko izognete ali jih izkoristite s poznavanjem financ, računovodskih vsebin in zakonodaje. Posegamo na področje informacijske tehnologije in nizamo trike kako biti še bolj prepoznavni, da boste prodajali bolje in več. Ker se zavedamo, da je samo zdrav menedžer lahko tudi zadovoljen in uspešen, se dotikamo zdravstva obenem pa vabimo, da nahranite svojo dušo in um na katerem od prihajajočih izobraževalno motivacijskih dogodkov. Pa prijetno branje vam želimo iz uredništva revije z željo, da boste zavzeti in sodelovalni nizali uspehe in želi podjetniške sadove pisane jeseni.

Simona Lobnik Ambrožič, odgovorna urednica

V Reviji Direktor preberite:

Osrednji intervju

matej tomaz leskovar

Matej Leskovar in Tomaž Leskovar: »Če sva z bratom 2 meseca sočasno odsotna, podjetje posluje brez težav.«

Do direktorjeve pisarne nas pospremijo nasmejani obrazi vseh zaposlenih. Takoj, ko nas gostoljubno sprejmeta Matej Leskovar in Tomaž Leskovar začutimo odprtost, spoštljiv odnos in sproščenost. Imagine je podjetje, ki ponuja vrhunske rešitve na področju programske opreme, ki podpira upravljanje in vzdrževanje nepremičnin, ERP produkte in vedno bolj aktualne spletne ter mobilne aplikacije. Od nastopa na trgu leta 2000 do danes jih na vseh ključnih področjih spremlja konstantna rast. Nenehna težnja v razvoj in dober odnos z vsemi deležniki sta tista, ki po njihovih besedah, ohranjata vodilni položaj na trgu.

Dobra praksa

dejan grbic

Dejan Grbič: »Uspelo nam je postaviti projekt, ki se je že prvi dan uveljavil na tržišču.«

Muzej iluzij v Ljubljani je v septembru praznoval 1. obletnico delovanja. O poslovnih rezultatih, zastavljenih ciljih in načrtih za prihodnost smo se pogovarjali z direktorjem Dejanom Grbičem, ki ga tokrat umeščamo med dobre prakse.

Finance

mateja ahej

Mateja Ahej: »Ali obstaja čarobna formula za hiter izračun vrednosti podjetja?«

Če ne prej se v trenutku izstopa iz podjetja lastnik vpraša koliko je vredno vse kar je vložil v podjetje. Na žalost ni modela ocenjevanja, ki bi ovrednotil trud, energijo in čas, ki ga podjetnik vloži v podjetje. Na srečo pa so se vsi ti vložki zelo verjetno odrazili v konkretnem poslovanju (denarnem toku, prodaji ipd.), ki pa že predstavlja merilo za ocenjevanje vrednosti.

IT: A1 Slovenija

a1

Osnovna skrb vsakega podjetja mora biti IT varnost. Obvarujmo se pred spletnimi zlorabami.

Uporaba interneta danes predstavlja osnovo vsakega poslovanja. Olajša nam komunikacijo in navidezno skrajša zemljepisne razdalje, s tem pa postanemo del globalnega omrežja. Zaradi tega smo bolj izpostavljeni različnim grožnjam. Kar 79 % napadov je posledica izkoriščanja varnostnih lukenj ter ranljivosti v programski opremi in analizi naših vedenjskih vzorcev. Zlorabe nepooblaščenih oseb so zelo pogoste. Pridobijo nadzor nad našo opremo, podatki in celo denarjem.