STROKOVNO

Tomaž Barada je legenda slovenskih borilnih športov in najuspešnejši slovenski borec vseh časov. Šestkrat je dosegel evropski prestol, bil trikrat svetovni prvak v taekwondoju, trikratni kralj taekwondoja, šestkratni evropski prvak v kikboksu, dvakratni amaterski svetovni prvak kikboksa in petkratni profesionalni svetovni prvak v tem športu.

Ker so menedžerji ključni kader v podjetjih, je ustrezno menedžersko zavarovanje izjemnega pomena. Tovrstno zavarovanje vključuje tako življenjska kot nezgodna zavarovanja, naložbena in pokojninska zavarovanja ter posebne pakete zavarovanj, ki vključujejo bonuse, prednostno zdravstveno obravnavo ali dodatna kritja.

Zavarovalnice smo povprašali, kakšne vrste zavarovanj priporočajo lastnikom podjetij. Izvedeli smo, da so najpogostejša zavarovanja premoženjska, sledijo jim nezgodna zavarovanja zaposlenih in avtomobilska zavarovanja. Nekatere zavarovalnice nudijo tudi odgovornostna zavarovanja in zavarovanja finančnih izgub ter terjatev.

Lepota in estetika sta nekaj, k čemur podzavestno nenehno stremimo. Sta motivacija, potrditev, zaupanje, gonilna sila. Vpeti sta v prav vsak atom našega življenja in na nas vplivata bolj, kot se zavedamo, ali pa bi si morda želeli priznati. Tesno sta prepleteni z našim vsakdanjim življenjem in vplivata na naše odločitve.

Ljudje radi gledamo in pika. Že odkar smo bili dojenčki, radi gledamo. Slike in podobe v otroških knjižicah so bile prve, nad katerimi smo se navduševali, se iz njih učili in prejemali življenjske nauke. Najprej so nam bile ljube tiste z enostavnimi oblikami in osnovnimi barvami, ki smo jih takoj razumeli, nato takšne s kompleksnejšimi elementi iz našega okolja. Ko smo se naučili procesirati in razumeti podobe na papirju, pa nam je bolj zanimiva postala gibljiva slika.

Da neko podjetje lahko opredelimo kot družinsko, mora vključevati tri bistvene elemente: družino, podjetje in lastništvo. Družinska podjetja predstavljajo model najbolj trajnega podjetja na svetu, saj kontinuirani uspeh družinskih podjetij temelji na zagotavljanju, da bo naslednja generacija, ki bo prejela »štafetno palico«, motivirana za sprejemanje izzivov in bo pripravljena na delo in za nadaljnjo rast, bodisi finančno, strateško, strukturno in organizacijsko.

Kako učinkovita je vaša informacijska podpora pri vodenju projektov? In kakšno orodje bi bilo za vas popolno? Če v vašem podjetju še ne uporabljate sistema za upravljanje procesov ali projektno vodenje, se najbrž ubadate s težavami, kot so slaba komunikacija, ključne informacije so izgubljene nekje v arhivih e-pošte, prenos mehkih znanj med zaposlenimi je slab, zaposleni ne najdejo dokumentov, povezanih s projektom, za poročanje strankam so potrebne dolgotrajne analize dela.