STROKOVNO

Gorazd Jordan, človek svobodnega duha, umetnik na področju risanja in slikanja, ultramaratonec, teniški igralec ... Tudi učitelj, trener, mentor, ambasador slovenskega naroda in mesta Maribor. Svoje slike ste razstavljali po svetu – v Švici, Monte Carlu, Celovcu, celo v Ameriki.

Matija Goljar, vodja Ustvarjalnika, podjetniškega peskovnika, ki organizira raznorazne dogodke, izobraževanje, podjetniške krožke, ter voditelj oddaje Štartaj Slovenija.

Klepetali smo z mag. Nastjo Mulej, licencirano trenerko de Bonovih metod in metod Dimisa Michaelidesa. V Slovenijo je metode in orodja pripeljala leta 2003 in 2012, v slovenščino pa je prevedla tudi sedem njunih knjig.

SITA je podjetje, ki posameznikom z inovativno metodo pomaga do lažjega učenja tujih jezikov, vodstvenih in osebnostnih veščin, hkrati pa tako ljudje dosegajo telesno ravnovesje, harmonično delovanje, sproščanje in nenazadnje osebnostno rast. Sita sistem super učenja že vrsto let pomaga tako podjetjem kot posameznikom do boljših poslovnih rezultatov s pomočjo te inovativne metode.

7. in 8. aprila se bo v Portorožu odvil že 25. Slovenski oglaševalski festival (SOF). Ob svoji četrtini stoletja prinaša kar nekaj sprememb, med njimi je selitev v sam center Portoroža. Rdeča nit festivala je »Samo dobre zgodbe preživijo«. Osrednji dogodek slovenske oglaševalske stroke bo gostil številne uspešne predavatelje, ki bodo predstavili svoje dobre zgodbe. Eden izmed njih je tudi Slavimir Stojanović, oblikovalec v lastnem studiu Futro.

je največje mednarodno tekmovanje mladih managerjev in podjetnikov v Sloveniji, ki je kot dvodnevni mednarodni poslovni maraton potekal v Ljubljani. Na tekmovanju so se pomerili posamezniki, razporejeni v skupine, reševali pa so poslovne izzive.

Smrtnost novih podjetij je zelo velika, po statistikah GEM po petih letih od ustanovitve uspešno posluje samo vsako deseto podjetje. Kako vendarle zgraditi most med idejo, start-upom in uveljavljenim podjetjem, smo govorili z enim od redkih serijskih podjetnikov v Sloveniji, mag. Samom Lubejem.

Ali lahko izmerimo ljubezen?

Prof. dr. Aleksandra Lobnik, predstojnica Centra za senzorsko tehniko, Vodja laboratorija za kemijo in okoljevarstvo, FS, UM, Direkotrica R&R IOS, Inštitut za okoljevarstvo in senzorje, d.o.o., So-ustanoviteljica IOS, d.o.o., ki se ukvarja z meritvami, raiskavami, izobraževanjem in zagotavljanjem znanstvenih ter strokovnih informacij v zvezi z obnovljivimi viri energije, varstvom okolja, senzorji in novimi materiali in tehnična direktorica projekta RESYNTEX.

V današnjem globalnem svetu, ko se veliko poslovanja seli na svetovni splet, morajo podjetja posebno pozornost posvečati informacijski varnosti. Spletna varnost ni samo protivirusni program in požarni zid, saj pojem »informacijska varnost« zajema tudi vèdenje in delovanje vseh zaposlenih.

Preden sem začela aktivno delati na Vključi.vse (projektu Združenja Manager za večji delež žensk na vodstvenih mestih v menedžmentu), nisem verjela v kvote. Verjela sem v enakopravnost in enakovrednost žensk in moških. Sedaj me načenjajo resni dvomi.

S pomočjo odzivne spletne strani dosežemo optimalno izkušnjo gledanja, enostavno branje vsebin in navigacijo, obračanje in drsenje v celotni paleti elektronskih naprav - od namiznega računalnika do mobilnih telefonov.