ARHIV EDICIJ

PRELISTAJ REVIJO

Pogumno na pot sprememb

Šolarji so zapustili šolske klopi, vse toplejši dnevi, pa tudi vse delovno aktivne vabijo, da si privoščimo oddih. A ta bo kvaliteten le, če ga bomo, enako kot vse ostale obveznosti, dobro načrtovali. Vsi vemo, da potrebujemo čas, ko se lahko popolnoma sprostimo, vsaj za krajši čas pozabimo na vse obveznosti in samo smo. Sami s seboj, s svojimi mislimi in ljudmi, ki so nam najbolj blizu. Ni treba do potankosti načrtovati vseh aktivnosti in jim neomajno slediti. Je pa treba zaključiti odprte zadeve, da nas ne preganjajo v prostih trenutkih in določiti čas, ki bo samo naš in ga bomo preživeli po svoje.

Sama načrtujem nekajtedenski odklop, ki ga bom preživela z najdražjimi. Obenem pa bom umirjene trenutke, ker delam s strastjo in resnično rada počnem kar počnem, že načrtovala za aktivno jesen. V času, ko je mir in ni dnevnih aktivnosti smo vsi veliko lažje kreativni in s tem produktivnejši. V beležnici imam zapisano literaturo, ki jo zaradi pomanjkanja časa čez leto zlagam na kup in se bom v toplih dneh z veseljem zakopala vanjo. Obenem pa zbirala zgodbe, ki vam jih bom skupaj z ekipo, predstavila v jeseni. V vrsticah, ki so tokrat pred vami lahko preberete, kako uspešna podjetja vlagajo v razvoj sodelavcev, da bodo ti z novimi znanji še bolj učinkoviti, zavzeti in zadovoljni. Pišemo o tem kako pomembna je izbrana komunikacija na vseh nivojih v podjetju, izpostavljamo top 5, da boste še učinkoviteje vodili sebe in spomnimo na pomen počitka in popolnega odklopa, da se lažje regeneriramo in pripravimo na nove delovne podvige. Seveda pa tudi tokrat izpostavljamo uspešne posameznike, ki so lahko za motivacijo in vzor, da je vse mogoče, če se le odločimo tako. Dragi naročniki in tisti, ki boste to še postali, dobrodošli v naši družbi in vabljeni v zaprto skupino DIREKTOR, več o tem ste naročniki prejeli v dopisu skupaj z novo številko revije, kjer lahko dnevno dobite nasvet zase s področja vodenja sodelavcev. Direktorji, ki pa bi želeli, da so tudi vaši sodelavci nenehno seznanjeni z aktualnimi informacijami s področja vodenja, pa vabljeni, da naročite izvod revije tudi zanje.

Pa prijetno branje in dolgo, čudovito poletje vam želimo iz uredništva revije Direktor za vas, ki vodite ali vas vodenje zanima. Privoščite si oddih, kot si ga bomo tudi mi, da bomo jeseni za vas še boljši!

Simona Lobnik Ambrožič, odgovorna urednica

 

V Reviji Direktor preberite:

Osrednji intervju

toni pugelj

Toni Pugelj: "Imej jasne cilje in pri uresničevanju vztrajaj do konca."

"Že 15 let kot največje nakupovalno središče pri nas postavljamo trende na različnih področjih in prepričan sem, da bomo naziv trendsetterja upravičili tudi v prihodnje," samozavestno napoveduje Toni Pugelj, direktor Cityparka. Povsem upravičeno, kajti Citypark je z več kot devetimi milijoni obiskovalcev na leto in s 160 milijoni evrov prometa v lanskem letu paradni konj med vsemi štirimi nakupovalnimi središči, ki jih v Sloveniji upravlja družba SES.

Dobra praksa

iztok polanič Iztok Polanič: "Preveč pričakujemo od šole ... Zagovarjam vajeništvo."

Skupina Pomgrad je Slovenski gradbeni velikan in lahko bi rekli slovenski gospodarski ambasador. Že dalj časa so prisotni na hrvaškem, avstrijskem in madžarskem trgu. Nedavno pa so, s 14 milijonov evrov vrednim projektom, prodrli tudi na Švedsko.

Kadri

lara delič

Lara Delić: "Letni razgovori so preteklost. Redno 'tuširajte' svoje zaposlene."

Idealno bi bilo, če bi se tovrstni dialogi odvijali spontano in redno, npr. vsaj na tedenski ravni. Vendar iz prakse vemo, da za takšne ključne, a ne nujne zadeve ob vsakdanjem vrvežu zmanjka časa, če si ga za to zavestno in namensko ne vzamemo.

Regeneracija

tina kastelic

Tina Kastelic: "Veliko Slovencev dela tudi med dopustom. Poskrbite za kvaliteten počitek."

Pogosto lasten občutek vrednosti merimo oz. dokazujemo skozi delo. Menimo ali si želimo dokazati, da smo nenadomestljivi, da stvari brez nas ne morejo biti zaključene, da moramo vse imeti pod nadzorom ...