IZPOSTAVLJENO

Dogodek 500 podjetnic je nastal z namenom povezovanja malih samostojnih podjetnic, ki jim še ni bil posvečen primeren dogodek, kjer bi se lahko mrežile, ki bi jim bil finančno dostopen ter bi nudil kakovostno vsebino in promocijo, medsebojno podporo s poudarkom na sodelovanju in ne tekmovalnosti. Organizatorke Zori, Urša in Petra, ki so bile takrat še na začetku svoje podjetniške poti, so tako združile moči in šle v akcijo.

Trent Whiddon in Gordana Grandošek Whiddon sta ena izmed najbolj priznanih profesionalnih plesalcev in koreografov na svetu. Plesala sta za Lady Gaga, Tony Bennet, One Republic, Backstreet boys, Smokey Robinson in učila Kevina Spaceyja plesati tango. Sta producenta lastnega muzikala Le Hotel in oddaje Satisfaction on a dance floor, skupaj sta tudi posnela kratki film Choose love. Poleg uspešne plesne kariere se Trent ukvarja še s petjem in ustvarjanjem glasbe, Gordana pa je postala lastnica blagovne znamke večernih oblek GGW Design.

Pridobivanje znanja = konkurenčna prednost posameznika

Čeprav smo si morda v mladosti naivno mislili, da bomo v cvetu mladosti zaključili šolanje in potem bo čas za družino, delo, proste aktivnosti, je že tako, da smo se primorani nenehno izobraževati.

Neformalna izobraževanja – zakaj se jih udeleževati

Če bi znali bolje, bi bolje tudi bilo. A ste kjer ste in le znanje vas bo popeljalo naprej ali višje, kamor vam je ljubše. Sposobni nedvomno ste, a to ni dovolj. Znanje in usposobljenost sta tista, ki lahko vaše sposobnosti realizirata.

Pregovorno prijazen Petrolov prodajalec

Vsem dobro poznano podjetje Petrol d. d. je izjemno uspešno na področju promocije svojih izdelkov in storitev. Kakor nam je povedal Rok Cuderman, direktor trženja, se promocijskih aktivnosti pri Petrolu lotevajo strukturirano in skrbno načrtovano. Njihova ponudba je raznolika, temu primerno raznoliki in raznovrstni pa so tudi promocijski kanali in pristopi.

Govori, kar misliš in kar govoriš, tudi delaj

Podjetje Linea Snella, ki se ukvarja z oblikovanjem ženskega telesa, že 18 let uspešno vodi Barbara Humar. 22 zaposlenih, pri čemer je kolektiv pretežno ženski, se vsa leta drži istih usmeritev, ženskam pomagajo preoblikovati sebe celostno. Gredo po osnovno začrtani poti in ne zaidejo. Samo naprej, samo navzgor. Potrditev, da je pot prava, je certifikat odličnosti, ki so ga prejeli v letošnjem letu. Ključ? Biti osredotočen na tisto, v čemer si najboljši in to delati na nivoju odličnosti.

Sodelovalno voditeljstvo

Doktrina vodenja, utemeljena s tem, da mora menedžer vzpostaviti močne strukture, ljudje pa se bodo obnašali, kot jim velevajo pravila, se počasi umika v zgodovinske arhive. V svojem času je opravila potrebne in koristne razvojne korake, sedanji čas pa kliče po novi doktrini.

Pomen osebnosti in izrazne moči pri vodenju

Podrejeni od vodje pričakujejo, da zna in zmore vplivati nanje in da zna ter zmore sprejemati odločitve. To nalogo ima vsak vodja pravico izvajati, ker spada v področje njegove legitimne moči.

V vsak dogodek dajejo (delček) sebe

Slovenijo zaznamuje izjemna raznolikost na geografsko majhnem prostoru in na tej raznolikosti največji slovenski turistični ponudnik, Sava Hotels & Resorts, gradi svojo specifično ponudbo.

Ne krivi nikogar, ne pričakuj ničesar, naredi nekaj

Janez Škrabec, podjetnik mednarodnih razsežnosti, častni konzul Kraljevine Maroko, predsednik Slovenskega konzularnega zbora, predsednik Slovensko-ruskega poslovnega sveta, predsednik Alumni Kluba Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani ter član mnogih drugih poslovnih združenj. Leta 2009 ga je predsednik Ruske federacije odlikoval z najvišjim državniškim odlikovanjem – Redom prijateljstva.  

Se boste letos spremenili?

Vsi, ki smo poročeni, in vsi, ki delamo z ljudmi, vemo, da je druge ljudi zelo težko, če že ne nemogoče spremeniti. Ja, dragi moji, žene (moža), sodelavca (sodelavke) enostavno ne boste spremenili. Sprijaznite se s tem.

Prebudite se!

Obstaja pregovor, ki pravi: »Če želimo uresničiti sanje, se moramo najprej zbuditi!« Kot otroci smo vsi sanjali in upam, da sanjate še danes. Razlika med otroškimi sanjami in sanjami odraslih je v veri, da lahko to, kar sanjamo, tudi uresničimo.