PRIMERI DOBRE PRAKSE

Dogodek 500 podjetnic je nastal z namenom povezovanja malih samostojnih podjetnic, ki jim še ni bil posvečen primeren dogodek, kjer bi se lahko mrežile, ki bi jim bil finančno dostopen ter bi nudil kakovostno vsebino in promocijo, medsebojno podporo s poudarkom na sodelovanju in ne tekmovalnosti. Organizatorke Zori, Urša in Petra, ki so bile takrat še na začetku svoje podjetniške poti, so tako združile moči in šle v akcijo.

Pregovorno prijazen Petrolov prodajalec

Vsem dobro poznano podjetje Petrol d. d. je izjemno uspešno na področju promocije svojih izdelkov in storitev. Kakor nam je povedal Rok Cuderman, direktor trženja, se promocijskih aktivnosti pri Petrolu lotevajo strukturirano in skrbno načrtovano. Njihova ponudba je raznolika, temu primerno raznoliki in raznovrstni pa so tudi promocijski kanali in pristopi.

V vsak dogodek dajejo (delček) sebe

Slovenijo zaznamuje izjemna raznolikost na geografsko majhnem prostoru in na tej raznolikosti največji slovenski turistični ponudnik, Sava Hotels & Resorts, gradi svojo specifično ponudbo.

Simbioza med naravo in plastiko

Po skromnih začetkih, ukvarjali so se z injekcijskim brizganjem za potrebe Gorenja, je Plastika Skaza danes večkrat nagrajeno znano mednarodno podjetje, prisotno v kar 52 državah. 

Delaj dobro in dobrodelno

Turistična agencija Sonček »sije« na slovenskem turističnem trgu 23 let. Pravijo, da okroglih obletnic ne obeležujejo, saj so zazrti zgolj v prihodnost. Preteklost sestavlja mozaik lepih spominov na uspešno in prijetno delo, vse njihove moči pa so usmerjene v razvoj, v nove ideje in prilagoditve ponudbe sodobnemu popotniku. Danes zaposlujejo 98 ljudi in dajejo delo še mnogim zunanjim sodelavcem, največ s področja animatorstva in vodenja.

Treba je delati vedno bolje in več!

Mariborski vodovod d.d.  je komunalno podjetje, ki gospodari izjemno uspešno. Večajo poslovni izid, pohvalijo se lahko s številnimi prestižnimi nagradami, so več let zapored družbeno odgovorno in družini prijazno podjetje, prejemniki priznanja za poslovno odličnost na državnem in evropskem nivoju, izdelali so najboljše letno poročilo, dobro prakso pa beležijo tudi na področju e-poslovanja in mnogih drugih področjih delovanja. Danilo Burnač, direktor podjetja pove, da so dobri rezultati rezultat skupnega dela, dela zavzetih in motiviranih sodelavcev.

Ekipa, polna pozitive

Radio Zeleni val je komercialna radijska postaja, ki že 20 let oddaja s treh radijskih frekvenc na območju osrednje Slovenije. Slišijo jih lahko poslušalci v osrednji Sloveniji, na Dolenjskem, na širšem območju Gorenjske, delu Notranjske in Štajerske. Program pod sloganom »poln pozitive« je slišen na frekvencah 93.1, 97.0 in 105.3 MHz, ustvarja pa ga ekipa 20 stalnih in občasnih »pozitivcev«.

Oranžno kadrovanje

TNT Express Worldwide distribucija, d.o.o. (TNT Express) je del mednarodnega transportnega podjetja TNT Express N.V. s sedežem v Hoopdorfu – v Amsterdamu na Nizozemskem. Podjetje je eno od vodilnih evropskih in svetovnih podjetij za dostavo in prevzem pošiljk, ekspresnih in logističnih storitev, tako v domačem kot mednarodnem cestnem in zračnem prometu.

Ko podjetnik postane tudi poslovni partner

Štajerski tehnološki park (ŠTP) je bil ustanovljen z namenom spodbujanja nastanka in razvoja novih, inovativnih ter tehnološko usmerjenih podjetij v SV Sloveniji. Njihove storitve so na voljo posameznikom, ki šele razmišljajo o ustanovitvi podjetja, novim oz. mladim MMP (mikro in malim podjetjem), ki so povsem na začetku svoje poti in nenazadnje tudi uveljavljenim podjetjem v fazah nadaljnjega razvoja njihove dejavnosti, ki prinašajo nove izzive. Podjetjem ob strokovni podpori nudijo tudi ustrezno infrastrukturo, ki jo potrebujejo za doseganje svojih poslovnih ciljev. 

Pri vodenju in na cesti spol ni pomemben

»Ko imaš čelado na glavi, nihče ne ve, ali si ženska ali moški,« meni Lucija Sajevec, nekdanja uspešna tekmovalka v kartingu, ki je konec preteklega leta prevzela vodenje delniške družbe AMZS. Ali to velja tudi pri vodenju družbe z več kot 300 zaposlenimi, vam razkrivamo v nadaljevanju.

Za uspeh je nujno vodstvo z jasnimi cilji in vizijo.

Ob kavi smo se družili z Mitjo Bensa, direktorjem podjetja Artex iz Lendave. Osnovna dejavnost družinskega podjetja, ki ima 45 zaposlenih, je proizvodnja skladiščne opreme. Specializirani so za izdelavo regalnih sistemov, po naročilu pa izdelujejo tudi druge jeklene konstrukcije, kot so konzolni regali in podesti. Ponašajo se z certifikatom ISO9001, ki odraža kakovost, varilskim certifikatom EN1090 in AAA, ki izkazuje odličnost in stabilnost podjetja. Zanimala nas je zgodba, ki jo izpostavljamo, kot primer dobre prakse, hkrati pa še, kdo je človek, ki nadaljuje družinsko tradicijo ter uspešno vodi podjetje, ki ima letno več kot 3,2 milijone evrov realizacije.