ARHIV EDICIJ

PRELISTAJ REVIJO

Če pa nimam časa …

V teh dneh v nekaterih domačih podjetjih zaključujem s treningi na področju vodenja in komunikacije. Veseli me, ko slišim pozitivne povratne informacije, kako zelo so napredovali, ko vidim žar v očeh, začutim, da so mnogi med njimi na prehojeni poti vendarle uzavestili spremembe, ki smo jih zastavili v začetku leta. Najpogosteje, med vsemi ostalimi aktivnostmi, pomemben del namenjamo organizaciji dela, časa, organizaciji samega sebe, da bi lahko bili zadovoljni in uspešni v vsem kar počnemo. Pa se po urah treningov in tednih skupnega dela med udeleženci tu in tam še najde kdo, ki mi potoži: »... saj bi, če pa nimam časa …« Razumem, res, pridejo dnevi, tedni, ko so ure enostavno prekratke, dnevi pa bežijo mimo nas, kot da tekmujejo ali jim še uspemo slediti. Pa vendar. Za vse je čas enako odmerjen. In ko se ob povedanem, posamezniku s katerim delam, samo nasmehnem, mi že sam, namesto omenjenega izgovora, ponudi proaktivno rešitev saj ve, da je mogoče vse, če le dobro načrtujemo. Moram pa biti iskrena, tudi sama se še vedno zalotim, da kdaj pomislim na pomanjkanje časa in potem s figami v žepih komu, ki mi je res blizu potožim: »Če pa nimam časa …« pa se hitro zavem, sama v sebi nasmehnem in v opravičilo odmahnem z roko … imam ga, samo manj organizirana sem morda v danem trenutku. In to je ključno, zavedanje, pa tudi če kdaj, tako na skrivaj, s figami v žepih. Ponovno smo zapolnili vrstice, ki so pred vami z dobrimi praksami, uspešnimi posamezniki in zanimivimi zgodbami. Prelistajte in preberite novo številko revije v kateri zagotovo spet najdete veliko koristnega tudi zase. Veselilo pa nas bo, če se nam oglasite in izpostavite vsebine, ki bi jih želeli še več. Prijetno branje in lepe dneve vam želimo iz uredništva revije Direktor.

Simona Lobnik Ambrožič, odgovorna urednica

V Reviji Direktor preberite:

Osrednji intervju

andreja jernejcic

Andreja Jernejčič: »Imej visoke cilje in drzni si živeti sanje.«

V naslovnem intervjuju vam tokrat predstavljamo izjemno energično in karizmatično damo iskrivih oči, Andrejo Jernejčič, direktorico agencije za piar, komuniciranje in javno nastopanje Lin&Nil. Damo, ki je strastna v vsem kar počne, saj prekipeva od idej, predano svojemu delu, zastavljenim ciljem in ljudem s katerimi dela, uspešno poslovno žensko, ki verjame, da so vse sanje mogoče, ljubečo mamo in prijetno sogovornico, ki v sebi skriva mnogo zanimivega. Vodi majhno podjetje in tako bo tudi v prihodnje nam zatrdi, saj želi še naprej veliko delati sama in ohranjati stik s poslovnimi partnerji. Pred kratkim je izdala svojo tretjo knjigo z naslovom Biblija uspešnega piara, ki že prerašča domače meje, saj jo je moč dobiti tudi v tujini.

Dobra praksa

zeljko kovacevic

Željko Kovačevič: »Barve, še vedno, spreminjajo dom.«

Podjetje JUB je eno najstarejših podjetij v Sloveniji, začetki segajo v leto 1875. Najbolje jih poznamo po barvah in po legendarnem sloganu 'Barve spremenijo dom'. Dolga, več kot 140-letna tradicija pa je tudi rezultat mnogih dobrih praks, ki jih še danes beležijo v podjetju JUB. O poudarku, ki ga namenjajo delu z ljudmi, ki so temelj vsakega uspešnega podjetja, ob tem pa zakaj to prepoznavajo kot dobro prakso, ki jo bodo še naprej razvijali, smo govorili z direktorjem Željkom Kovačevičem, odgovornim za JUB v Sloveniji, ki zaposluje 320 sodelavcev. Celotna Skupina JUB pa se pohvali že z več kot 700 zaposlenimi.

Komunikacija

igor ambrozic

Igor Ambrožič: »Letni razgovor - priložnost, ki je ne gre zamuditi.«

Kot vodja ste se zagotovo že srečali z vprašanjem: kako je mogoče, da vaši sodelavci nalog ne opravijo pravočasno in popolno?
Dilema je še izrazitejša v primeru, ko vodja prevzema že oblikovano ekipo sodelavcev. Nekateri med njimi so morda v podjetju zaposleni že vrsto let in navajeni so rutinskih postopkov ter minulega sloga vodenja. Kot vodja delovne skupine boste morali spoznati, ovrednotiti in vzpodbujati delovno uspešnost vseh sodelavcev in razvijati njihove potenciale, ki so za podjetje izrednega pomena.

Poslovanje

samo lubej

Samo Lubej: »Kripto svet in donosi za znoret … Pozor! Kaj moram vedeti za preživetje?«

Na trgu je vse več kripto valut, v kavarnah pa krožijo zgodbe o norih zaslužkih in kripto milijonarjih. Neuki vlagatelji v njih usmerjajo vse več denarja, najemajo kredite in upajo na bajne zaslužke. Slišijo se že tudi glasovi razuma, kjer tako finančni strokovnjaki, kot tudi regulatorji opozarjamo, da so tveganja ogromna. Ob tem se je na mestu vprašati, kaj sploh so in čemu so namenjene kripto valute, pa tudi t.i. »blockchain« tehnologija (tehnologija veriženja podatkovnih blokov), na kateri vse skupaj temelji.