ARHIV EDICIJ

PRELISTAJ REVIJO

Edina stalnica v življenju so spremembe

Življenjski cikel podjetništva je sestavljen iz vzponov in padcev. Izzivi so namreč nekaj, s čimer lahko računamo z gotovostjo in so del rasti podjetja. Če je »morje predolgo preveč mirno«, potem je to znak, da na svoji poslovni poti stagnirate in se ne razvijate. Premica rasti ni nikoli eksponentna in ravna – če bi risali graf, bi namreč le-ta izgledal nazobčano.
Podobno kot v športu, ko je zlata olimpijska medalja posledica ne le številnih zmag športnika temveč tudi njegovih številnih porazov, bi morali biti majhni in veliki porazi v podjetništvu nekaj, kar nas pelje do končnega cilja. Športnika na njegovi poti neuspehi ne ustavijo, temveč ga motivirajo, da trenira še več in še močneje – tako bi morali izzivi podjetnika pripraviti do tega, da poskuša znova in znova, situacije iz preteklosti pa bi mu morale služiti kot dragocen vir izkušenj in naukov.

Že Darwin je rekel, da ne preživijo tisti, ki so najhitrejši oziroma največji, temveč tisti, ki so najbolj prilagodljivi. Najbrž je tako tudi v podjetništvu. Če pa se ob tem zavedamo, da so spremembe edina stalnica v našem življenju, potem lažje ostajamo ciljno usmerjeni in hitreje dosežemo vse tisto, kar smo si zadali.

V tokratni številki Revije Direktor preberite, kako vam lahko orodja SDI pomagajo pri razumevanju sodelavcev, kako pristopiti k prevzemu podjetja ali odpovedi pogodbe, kaj se je dogajalo na CeBitu in v Portorožu ter kakšne so novosti na področju mobilnih aplikacij.

Nikar ne spreglejte, kaj o vodenju meni Barbara Humar in kaj je skrivnost Petrolove uspešne promocije.
Za vas smo pogledali kateri izdelki vas še posebej razveselijo na prodajnih policah, kakšni so lepotni trendi in kako poskrbeti za zdravje v pomladnih mesecih.
Pozabili nismo niti na dobro branje in na razmišljanje v kolumni, ki se tokrat dotika teme neformalnega izobraževanja.
Vse to in še več najdete na pomladno obarvanih straneh Revije Direktor.

Simona Lobnik Ambrožič, odgovorna urednica

 

V Reviji Direktor preberite:

Osrednji intervju

janez skrabec riko hise

Barbara Humar: "Govori, kar misliš in kar govoriš, tudi delaj"

Podjetje Linea Snella, ki se ukvarja z oblikovanjem ženskega telesa, že 18 let uspešno vodi Barbara Humar. 22 zaposlenih, pri čemer je kolektiv pretežno ženski, se vsa leta drži istih usmeritev, ženskam pomagajo preoblikovati sebe celostno. Gredo po osnovno začrtani poti in ne zaidejo. Samo naprej, samo navzgor.

Izobraževanje

sreca pri delu5 korakov do sreče pri delu

Andrej Breznik: "Zastavljeni cilji so doseženi bistveno hitreje, če vodite osebo, ki se dela loti s pozitivno naravnanostjo in veseljem do dela.

Zdravje

Diagnostični center Bled

Prihranite s preventivnim zdravstvenim pregledom

Zaradi bolezni in poškodb je na bolniški v povprečju 34 tisoč ljudi dnevno, kar je slovensko družbo v letu 2014 stalo 950 milijonov evrov, po ocenah Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). S pravočasnimi preventivnimi pregledi bi lahko izgubo bistveno zmanjšali, predvsem pa bi preprečili številne bolezni in prezgodnje smrti.

Primer dobre prakse

sava hotels resorts

Pregovorno prijazen Petrolov prodajalec

Vsem dobro poznano podjetje Petrol d. d. je izjemno uspešno na področju promocije svojih izdelkov in storitev. Kakor nam je povedal Rok Cuderman, direktor trženja, se promocijskih aktivnosti pri Petrolu lotevajo strukturirano in skrbno načrtovano.