ARHIV EDICIJ

PRELISTAJ REVIJO

Naj bo srečno!

Na prste odštevamo dneve, ki nas ločijo od najdaljše noči, ko bomo zaprli knjigo še enega leta in na novo napisali letnico 2018. Le kakšno vsebino obeta? Bodo listi popisani z zgodbami o uspehu, rasti, korakih v pravo smer ali bomo konec leta z grenkim priokusom pristavili piko? Razmislek, v katerem vsak od nas želi srečen konec. Leto, ki ga pričakujemo, pa bo prav takšno, kot ga bomo načrtovali, osmislili, takšno, kot ga bomo želeli in soustvarili. Že res, da potrebujemo tudi kanček sreče, seveda, a mi sami smo tisti, ki držimo pisalo v rokah in ustvarjamo svojo zgodbo o uspehu. Meni zelo ljuba je misel avtomobilskega mogotca, ki je nekoč zapisal: »Odločite se, da zmorete ali ne zmorete, v obeh primerih imate prav.« Ali pa tista iz čudežne dežele, ko mačka režalka na vprašanje, katera pot je prava, odgovori: »In kam želiš? Kajti, če ne veš, kam bi rada, je vsaka pot prava …« Če prelistate, kaj vse ste zabeležili letos, koliko srečnih, uspešnih trenutkov lahko naštejete? Je bil prostor tudi za hvaležnost, nova poznanstva in trdna poslovna partnerstva? Koliko ciljev ste dosegli in …, ali ste ob vsem tem zadovoljni?
Statistika naše revije kaže, da smo letos zapisali več kot 250 vsebin, uspešnih zgodb, zanimivih poslovnih praks, obdelali številna področja poslovnega sveta in na naslovnico postavili izjemne sogovornike. Izjemno ponosni smo, ker naša družina naročnikov raste in ker so vzpostavljena nova pomembna partnerstva, da bomo za vas še boljši. A smelo že načrtujemo novosti, ki jih za vas pripravljamo v novem letu. Prepričani smo, da vam bodo všečne in koristne.
Še zadnjič letos začutite poslovni utrip, ki smo ga zabeležili na naslednjih straneh, ko smo na naslovnico postavili še eno izjemno damo, v dobri praksi začutite zgodbo o uspehu, naj vam koristijo vsebine naših strokovnjakov, ki skrbno izbirajo teme, da bi vam kar najbolj koristile, obenem pa si ob koncu leta dovolite vzeti čas zase, za sprostitev in prijeten skok v novo leto.
Naj bo srečno, srčno in uspešno! Vse dobro, vse do zadnje pike!

Simona Lobnik Ambrožič, odgovorna urednica

V Reviji Direktor preberite:

Osrednji intervju

10

Mag. Ajša Vodnik: »Ljudi moraš imeti rad, ne le v poslu, ampak na splošno v življenju«

AmCham Slovenija velja za eno izmed najdejavnejših mednarodnih poslovnih skupnosti v Sloveniji, z več kot 340 uglednimi člani – domačimi in tujimi podjetji, ki skupaj stremijo k dosegi jasnega cilja: ustvariti boljše poslovno in življenjsko okolje v Sloveniji. Smo poslovna skupnost izbire. Spodbujamo optimizem in sodelovanje. Osredotočamo se na priložnosti, rešitve in napredek. Ustvarjamo odnose, ki prinašajo pozitivne učinke v Sloveniji in mednarodno.

Dobra praksa

14 copy

Tomaž Podvršnik: »V življenju moraš velikokrat tvegati in potem vztrajati.«

V tokratni dobri praksi vam predstavljamo zgodbo o uspehu, ki jo navdihujejo vztrajnost, odgovornost in neustrašnost. Čistilni servis Podvršnik je srednje veliko podjetje, ki zaposluje 15 ljudi. S svojimi storitvami pokrivajo območje Ormoža, Ptuja, Lenarta, Maribora, Slovenske Bistrice, Slovenskih Konjic, Celja, Šmarja, Slovenj Gradca, Mute in Raven na Koroškem.

Komunikacija

28

Ines Vračko: »Kako zavarovati terjatve podjetja?«

Vsakdo se dandanes zaveda, kako težavno si je zagotoviti pravočasno in popolno poplačilo svojih terjatev, predvsem, ker so stvari ali storitve le redko plačane vnaprej. Vse več je dolžnikov, ki skušajo privarčevati na račun neplačila svojih dolgov, pri tem pa trpi likvidnost in posledično tudi konkurenčnost podjetja. Kako se torej najbolje zavarovati?

Poslovanje

30

Dejan Zavec: »Če ne spoštuješ samega sebe, potem te tudi drugi ne bodo.«

Ob odličnih uspehih slovenskih športnikov se ponuja vprašanje, kaj je tisto, kar vrhunski športniki počnejo in kako razmišljajo, da jim uspe doseči vrhunske rezultate. Pogovor z večkratnim svetovnim prvakom Dejanom Zavcem na neki način razkriva zakulisje, ozadje njegovega uspeha. Kaj misli šampion svetovnega formata, kakšna so njegova prepričanja, taktike, cilji, navade in podobno? Vabimo vas v Dejanov ring uspeha.