ARHIV EDICIJ

PRELISTAJ REVIJO

Pogumno na pot sprememb

Moja poslovna pot je zaznamovana z razvojem posameznika in timov znotraj podjetij in institucij. In delček dobrih praks in srčne zgodbe uspešnih posameznikov lahko začutite tudi skozi vsebine, ki vam jih vsakič pripravimo. Zavedam se, da je najprej treba začeti pri sebi, naj gre za komunikacijo, vodenje ali uvajanje sprememb. Tako sem v preteklih mesecih razvijala predvsem svoje potenciale in širila že pridobljeno znanje. Prepričana sem namreč, da lahko v vsakem obdobju svojega življenja živimo polno in kvalitetno, osebnostno rastemo in se razvijamo v okolju in z ljudmi, ki nas obkrožajo natanko toliko kot si želimo, dovolimo in zmoremo. A ključna je odgovornost, v prvi vrsti do sebe, da naredimo korak naprej ali pa ostanemo na mestu. Odločitev je v obeh primerih prava in na nas samih.

Tudi revija Direktor, ki jo, verjamem, radi prelistate je na poti sprememb. Sprememb, ki ste jih želeli vi, cenjeni bralci. Tako smo polepšali in naredili sodobnejšo obliko, hkrati pa uvedli novosti na vsebinskem področju, ki jih že lahko in jih boste še spremljali v naslednjih številkah.

V vrsticah, ki so pred vami preberite kako na alternativni način reševati spore in koliko časa in denarja vam to prihrani, kako zgolj v desetih minutah dnevno učinkovito voditi sodelavce, pa o komunikaciji navznoter in navzven. Pišemo o poslovnih mreženjih, vas učimo kako prodati več ter izboljšati varnostni sistem vašega podjetja. Ob tem pa smo zbrali nekaj namigov, da boste ne le uspešni pač pa tudi urejeni, mladostni, v trendu in šik, ko boste s strastjo opravljali svoj posel.

Korak naprej pa smo v uredništvu naredili tudi na način, da vas bomo odslej vsak mesec pričakali v vašem osebnem poslovnem nabiralniku. Svoj izvod lahko naročite na priloženi naročilnici, ki jo boste našli med listanjem revije. Pa prijetno branje in pogumno na pot sprememb, ki se jih boste odločili sprejeti v toplejših mesecih, ki so pred nami.

Vse dobro vam želimo iz uredništva revije Direktor za vas, ki vodite ali vas vodenje zanima.

Simona Lobnik Ambrožič, odgovorna urednica

 

V Reviji Direktor preberite:

Osrednji intervju

simona mandl

Simona Mandl: "Daš in dobiš … to daje mojemu življenju smisel"

Center managerka, kot v Europarku Maribor poimenujejo direktorico centra, Simona Mandl, je v največjem nakupovalnem središču v Mariboru zaposlena že 14 let, zadnjih 7 let, pa zelo uspešno center tudi samostojno vodi. V življenju jo vodi pozitivna naravnanost, usmerjenost v zastavljene cilje in vodilo, da kar daš, tudi dobiš.

Dobra praksa

katarina kresal Katarina Kresal: Alternativne oblike reševanja sporov

Dolgi in dragi spori, ki se lahko dolga leta vlečejo na sodiščih imajo veliko cenejšo alternativno možnost.

Marketing

tanja ciglaric

Tanja Ciglarič: Prisotnost na socialnih omrežjih ni več izbira, ampak nuja

V zadnjih letih se uveljavlja nov pristop t.i. vhodni marketing (inbound marketing), ki v ospredje postavlja potencialnega kupca, njegove interese, želje in potrebe, temelji pa na komunikaciji.

Nadzor

bernarda skrabar

Bernarda Škrabar: Neupravičene bolniške vse pogostejše

Notranje kraje in prevare, neupravičene bolniške odsotnosti zaposlenih, uživanje alkohola in drog na delovnem mestu ter lažna prikazovanja potnih stroškov je le nekaj primerov, ki jih detektivi najpogosteje preiskujejo v slovenskih podjetjih.