ARHIV EDICIJ

PRELISTAJ REVIJO

Zaustavimo čas …

Če vse leto hitimo in bijemo bitko s časom, da bomo še uspešnejši, še boljši, še hitrejši, še produktivnej- ši ali proaktivnejši - še in še, je konec leta čas, ko se tempo upočasnjuje, tudi v poslovnem svetu. Ko čas namenjamo še zadnjim opravkom, da bi simbolično pospravili staro in naredili prostor novemu, z misli- mi pa smo že ob novoletni smrečici, ko kar čutimo praznično toplino in vonjamo čarobnost posuto s ci- metom in kolački. Pred nami je čas, ko na prvo mesto postavimo odnose, ko pokličemo tudi poslovne par- tnerje, ki jih že lep čas nismo slišali ali se jih spomni- mo z lepo mislijo, zavito v praznični papir. Pri sebi pa počasi že odštevamo dneve, da zapremo vrata stare- mu in pokukamo, kaj prinaša novo. In kaj prinašajo naslednje vrstice? Predstavljamo uspešnega direktorja mariborskega podjetja, ki ver- jame, da so napake privilegij dejavnih. Tudi dobra praksa je tokrat s štajerskega konca, ponovno dajemo težo komunikaciji in ne pozabimo na dobre navade, ki pomagajo k še uspešnejšemu vodenju. Sprašuje- mo se, ali je preveliko število delovnih ur resnično koristno, se spoznavamo z družinskimi podjetji in preverjamo zakonitost izvajanja javnih naročil. Smo zbudili vašo radovednost? Vabljeni k branju. V številki, ki je pred vami, najdite dobro prakso zase ali naj vas navdihne uspešna poslovna zgodba. Izko- ristite zadnje dneve letošnjega leta za premislek in zavrzite stare omejujoče navade, da boste naredili prostor za nove. In vsaj za hip zaustavite čas. Zavedaj- te se, kako dragocen je prav ta trenutek. Naj bo prijetno, vse dobro vam želimo z uredništva revije Direktor.

Simona Lobnik Ambrožič, odgovorna urednica

V Reviji Direktor preberite:

Osrednji intervju

marko podgornik

Marko Podgornik: »Napake so privilegij dejavnih.«

V naslovnem intervjuju vam tokrat predstavljamo vizionarskega direktorja uspešnega podjetja Mikro+Polo Marka Podgornika, ki je poleg inovativnega vodje tudi družinski človek z mnogoterimi hobiji. Vodi podjetje, ki se ukvarja predvsem s povezovanjem kupcev in dobaviteljev na področju laboratorijske opreme. Z zagonom novega obrata proizvodnje laboratorijskega pohištva pa želi osvojiti Evropo. Je precej neobičajen direktor, ki pri vodenju uporablja številne napredne prakse. Zaposlenim dopušča pri delu veliko svobode, tako je njihov urnik zelo variabilen, vključeni so v soodločanje o smernicah podjetja, na delovnem mestu pa jih lahko spremljajo tudi otroci ali hišni ljubljenčki. Svojim zaposlenim zaupa in verjame, da uspešno delo obradi sadove. To prepoznava tudi širše okolje; Mikro+Polo je bilo namreč izbrano za najboljše podravsko podjetje po mnenju bralcev Večera.

Dobra praksa

marko drobnic

Marko Drobnič: »Naša konkurenčna prednost so znanje, ustvarjalnost in podjetnost.«

V tokratni dobri praksi vam predstavljamo letošnjega dobitnika laskavega naziva Najboljši podravski zaposlovalec v letu 2016, družbo Talum iz Kidričevega. Odprtost in toplina sta energiji, ki jo začuti obiskovalec že ob prvem stiku s podjetjem. Navkljub celotedenskemu bučnemu dogajanju ob Tovarniškem prazniku nam je z veseljem namenil svoj čas in pozornost gospod Marko Drobnič, predsednik uprave.

Komunikacija

tanja

Tanja Ciglerič: »Trenutno najbolj rastoče družbeno omrežje je Instagram.«

Trenutno najbolj rastoče družbeno omrežje je Instagram, ki posameznikom in podjetjem omogoča razširitev ter prepoznavnost svoje blagovne znamke. Za podjetja je odličen kanal, s katerim lahko približate svojo blagovno znamko ljudem, zaposlite prihodnje zaposlene, predstavite svoj izdelek in kulturo podjetja, navdušujete stranke z uporabno vsebino s svojega področja ...

Poslovanje

vesna

Vesna Cukrov: »Sodni nadzor nad zakonitostjo izvajanja javnih naročil.«

V postopku za oddajo javnih naročil veljajo načela gospodarnosti, učinkovitosti in transparentnosti porabe javnih sredstev ter načeli zagotavljanja konkurence med ponudniki in enakopravnosti ponudnikov. Primarni cilj prava javnih naročil je torej zagotoviti pošten, nediskriminatoren, konkurenčen in transparenten postopek, v katerem se izbere najugodnejši ponudnik, s katerim naročnik sklene pogodbo o izvedbi javnega naročila, ki pa je po svoji naravi obligacijsko- pravna pogodba.