ARHIV EDICIJ

PRELISTAJ REVIJO

Strokovnost in povezovanje - ZASEBO IN POSLOVNO

V novo leto smo vstopili s smelo zastavljenimi cilji, novimi idejami, še boljšimi vsebinami, dopolnjeno ekipo in nekoliko spremenjeno obliko. Zavedamo se namreč, da samo biti dober ni dovolj, vedno smo lahko še boljši. In temu smo se zavezali pri ustvarjanju revije, ki nam vsem pomaga rasti in iz dneva v dan, z upoštevanjem zapisanih vsebin, postati najboljša različica samih sebe. Ne glede na to, katero področje nas najbolj pritegne. Strokovnost bo še naprej naše vodilo, a tudi povezovanje, prepletanje, odnos, raziskave, doseženi cilji in postavljeni mostovi med drugačnimi a vsemi pomembnimi za naš skupen napredek. Kot je že stalna praksa še naprej izpostavljamo uspešne posameznike, kažemo na dobre prakse, pišemo o dosežkih posameznikov in timov, k sodelovanju vabimo izjemne strokovnjake in predstavljamo tako javni kot zasebni sektor z željo, da stopimo na pot sodelovanja in drug v drugem vidimo priložnosti, ki jih lahko izkoristimo za novo rast in razvoj. Zavedamo se, kako pomembno je, da v prvi vrsti nismo samo podjetniki, vodje, sodelavci, zaposleni ampak ljudje. Ljudje s svojimi interesi in zasebnim življenjem. V času, ko smo lahko takšni kot smo, preprosto mi, z željami, drobnimi razvadami in obkroženi z ljudmi in stvarmi, ki jih imamo najraje. In prav tej ločnici med zasebnim in poslovnim ter harmoniji, ki v nas ustvarja notranji mir in ravnovesje, bomo v naslednjih mesecih namenili posebno pozornost. Še več, lahko ste tudi sami del zgodbe, ki gradi na ravnovesju. Že kmalu vas o vsem podrobno obvestimo. Lahko pa ste med prvimi, ki bi izvedeli več. Pišite nam na , z zadevo Ravnovesje med zasebnim in poslovnim in skrbno prelistajte naslednje strani. Pa prijetno branje in naj bo tudi vaše leto polno pričakovanj in novih zasebnih in poslovnih zmag.

Simona Lobnik Ambrožič, odgovorna urednica

V Reviji Direktor preberite:

Osrednji intervju

gorazdbende

Gorazd Bende: »Uspeh je, da kljub razočaranjem ohraniš dobro voljo in energijo«

V tokratnem naslovnem intervjuju smo klepetali z Gorazdom Bendetom, direktorjem Zavoda Poslovno proizvodna cona Tezno (Cona Tezno). Območje, kjer je nekdaj stal eden največjih stebrov jugoslovanske industrije – tovarna TAM – se ponovno prebuja in predstavlja bazo številnih uspešnih podjetij. Zavod PPC Tezno je neprofitna družba, katere temeljna naloga je uspešno upravljanje Cone Tezno v njeni fizično-prostorski zaokroženosti in skrb za dobrobit gospodarskih ter drugih subjektov v njej. Bende pozna zidove in dušo Cone Tezno in pod njegovim vodstvom se tradicija in sodobna praksa zlivata v zgodbo o uspehu.

Dobra praksa

sabinasobocan

Sabina Sobočan: Raznolikost zaposlenih, zadovoljni delavci in izjemni poslovni rezultati

Varis velja za eno od vodilnih gradbenih podjetij v Sloveniji in razpolaga z lastno računalniško krmiljeno betonarno. Izdelali so že več kot 90.000 gotovih kopalnic, ki jih vgrajujejo tudi v najprestižnejše hotelske verige, kot so Sheraton, Hampton by Hilton, Novotel, Motel One, Intercity, Hiex, Scandic, Steigenberger ... Med njihovimi proizvodi so tudi dizajnerski radiatorji ter betonski skate in pump track elementi.

Kadrovanje

andrejajanezic

Lara Delič: Pametna podjetja izobražujejo na pameten način

Na pritiske in porast delovnih obremenitev niso imuna niti do včeraj stabilna podjetja z večletno tradicijo. Pritiskom prispevata tudi eksponentna rast tehnoloških inovacij in muhasta narava vedno bolj nepredvidljivega poslovnega okolja

Pravo

jerneja.fw

Nataša Pirc Musar: Pooblaščena oseba za varstvo podatkov

Obveza imenovati pooblaščeno uradno osebo za varstvo osebnih podatkov (DPO – Data Protection Officer) je ena od pomembnejših novosti, ki jih prinaša evropska Splošna uredba o varstvu podatkov (GDPR).