ARHIV EDICIJ

PRELISTAJ REVIJO

Ključ je v prilagodljivosti in ravnovesju med zasebnim in poslovnim

Na pragu pomladi imamo po dolgih letih spet pravo zimo. Belo, zasneženo, mrzlo, z vsemi radostmi in nevšečnostmi vred. Vreme, času povsem primerno, a nas je vendar presenetilo, kot nas presenetijo spremenjene okoliščine, zasebno ali poslovno. Vedno znova. Pa vendar vemo, da vedno ne moremo vplivati na vse, kar bi želeli. Kaj se torej dogaja v nas? Ključ je v prilagodljivosti. Naši notranji. Vsak posameznik se na spremembe odziva po svoje, glede na svoj notranji svet in svet, ki ga obdaja. In prilagodljivost nas lahko pri tem pomembno podpre. Prej, ko sprejmemo novo situacijo, hitreje bomo nadaljevali pot, zasebno ali poslovno, v snegu ali pomladi, ki se vsaj koledarsko že hitro bliža. In prav most ali ravnovesje med zasebnim in poslovnim, v nenehno spreminjajočih se okoliščinah, bo naše vodilo v naslednjih mesecih, ko bomo raziskovali, ali ste dober vodja ali boljši družinski član. Katere pomembne vidike dela, organizacije in vodenja podjetja bo vaše usklajevanje dela in družine obogatilo in kako lahko uravnoteženo poslovno in družinsko življenje koristi tudi vam. Prelistajte naslednje strani, prijavite se in preverite tudi sami, kako spretni ste pri iskanju ravnovesja. In naj vas ravnotežje med delom in družino podpre pri uspešnejšem delu. Prelistajte naslednje strani in najdite najboljšo prakso zase, misel uspešnega posameznika, ki vas bo spodbudila, da boste naredili korak v smeri, ki jo že dolgo načrtujete, pripravite se na spremenjene razmere, ki vas čakajo v naslednjih mesecih na poslovnem področju in ob podpori novih poslovnih vsebin še naprej poslovno rastite in se uspešno razvijajte. Pa prijetno branje in užitek v snežnih radostih!

Simona Lobnik Ambrožič, odgovorna urednica

V Reviji Direktor preberite:

Osrednji intervju

 

Mojca Leskovar: »Svet se vedno vrti naprej in vselej v pravo smer.«

Mojca Leskovar vodi enega izmed najsodobnejših, a hkrati najstarejših centrov zdravstvenega in wellness turizma pri nas. Thermana Laško, nekoč Zdravilišče Laško, se ponaša z več kot 160-letno tradicijo ohranjanja zdravja in dobrega počutja. Njihov temelj je seveda voda – blagodejna termalna voda Laško, katere učinke so poznali že stari Rimljani. V svojih začetkih se je nekoč Zdravilišče Laško zelo dobro uveljavilo na področju medicinske rehabilitacije, ki je v Laškem doma že več kot 65 let, prav to zdravilišče pa je bilo v Sloveniji prvo registrirano za izvajanje medicinske rehabilitacije.

Dobra praksa

 

Lea Tkalec: Zagnanost, radovednost in želja po izkušnjah in znanju

tokratni dobri praksi vam predstavljamo podjetje Lidl Slovenija, člana ene izmed največjih trgovskih verig na svetu. Od leta 2007 pa do danes je Lidl v Sloveniji odprl kar 52 trgovin. Podjetje se lahko pohvali s številnimi certifikati in priznanji: ponaša se s polnim certifikatom Družini prijaznega podjetja, dvakrat zaporedoma je prejelo certifikat Top Employer Slovenija in Top Employer Europe, je štirikratni finalist Dnevnikovega izbora Zlata nit za najboljšega zaposlovalca, je dobitnik številnih slovenskih in mednarodnih nagrad na področju komuniciranja in marketinga, med drugim tudi prestižne ameriške nagrade CMA on Zlatega peresa, leta 2014 je prejel nagrado Horus kot najbolj družbeno odgovorno podjetje, leta 2016 pa Horus za svoj družbeno odgovoren projekt podpore slovenskih paraolimpijcev in še bi lahko naštevali. Lidl Slovenija izstopa tudi s svojim natančno razdelanim programom trainee; gre za usposabljanja kariernih začetnikov. Prav o slednjem in pridobitvi certifikata Top Employer, smo se pogovarjali z vodjo kadrovskega področja, gospo Leo Tkalec.

Varnost

 

Miha Dvojmoč: Pasti izvajanja nadzora bolniškega staleža

Absentizem ali tako imenovani zdravstveni absentizem, ki ima sopomenko tudi v bolniški odsotnosti, je v Republiki Sloveniji resen problem in skorajda ni podjetja, ki se ne sreča s težavo bolniških odsotnosti svojih zaposlenih.

Javni sektor

 

Nina Langerholc Čebokli: Od sijoče šminke do vira energije in napredka

Pri svojem delu in širšem udejstvovanju rada pogosto sprašujem ljudi o njihovem poslanstvu tako zasebno kot na delovnem mestu, tako v javnem kot zasebnem sektorju. Odzivi so zelo različni. Od tišine do debelih pogledov, klišejskih prekopiranih izjav, pavšalnih ali visokofilozofskih trditev, pa vse do tistih (sicer bolj redkih) jasnih, kratkih in vrednostno polnih odgovorov, ki me kot poslušalko navdihnejo, pomirijo in navdajo z upanjem za prihodnost.