ARHIV EDICIJ

PRELISTAJ REVIJO

Še več, še boljše … na osmih dodatnih straneh

Pred nami je 30. številka revije, ki ste jo vzeli za svojo, tako nam sporočate v odzivih na številne zanimive vsebine, ki jih vsak mesec pripravimo za vas. Mi pa pihamo mini svečko na tortici, za dosežen uspeh triletnega dela. V času, ko moramo biti v podjetjih previdni pri tveganjih, širitvi in rasti, se veselimo skupaj z vami, da širimo revijo za kar osem dodatnih strani zanimivih vsebin iz poslovnega sveta. Razširjena revija, ki je pred vami, je rezultat vztrajnosti, usmerjenega dela, vrhunskih strokovnjakov, iz zasebnega in javnega sektorja, ki reviji pomembno prispevajo z uporabnimi vsebinami, poslovnih partnerjev, ki nam pomagajo revijo širiti med vas, naši dragi bralci, in seveda predane ekipe našega uredništva, ki verjame, da nova znanja in poslovne povezave pripomorejo vsem nam k razvoju in uspehu. V vrsticah, ki so pred vami, ponovno poudarjamo, kako pomembno je, da najdemo ravnovesje med zasebnim in poslovnim in da smo v preseku obeh tudi mi sami, le tako smo lahko uspešni in zadovoljni pri vsem, kar počnemo in smo. Ker pa se zavedamo, kako pomembno je, da najprej sploh vemo, kje smo prav zdaj in tukaj, vas naj spomnimo na raziskavo, ki so jo izpolnili že številni slovenski podjetniki, da bi prepoznali, kako jim že uspeva vzdrževati tako želeno ravnovesje. Ste jo vi že izpolnili? Vam uspeva? Prelistajte naslednje strani in preverite sami zase, ali ste dober vodja ali boljši družinski član. Katere pomembne vidike dela, organizacije in vodenja podjetja bo vaše usklajevanje dela in družine obogatilo in kako lahko uravnoteženo poslovno in družinsko življenje koristi tudi vam? Verjamem, da želite, da tudi vas uravnoteženost med delom in družino podpre pri uspešnejšem delu. V razširjeni reviji pa ponovno najdite dobro prakso zase, preberite, zakaj so uspešni posamezniki uspešni, in naredite korak naprej k večjemu zadovoljstvu ob podpori novih poslovnih vsebin, ki vam pomagajo pri poslovnem razvoju in rasti. Pa prijetno branje in na nove skupne uspešne zgodbe naslednjih 30!

Simona Lobnik Ambrožič, odgovorna urednica

V Reviji Direktor preberite:

Osrednji intervju

Gregor Rajšp: Vsak dan je nova priložnost

Gregor Rajšp, izkušen direktor sektorja Menedžment človeških virov in organizacije ter predsednik Slovenske kadrovske zveze. Tekom let dela v maloprodaji je pridobil bogate izkušnje, vezane na upravljanje z ljudmi – najpomembnejši vir, ki ga podjetja imajo. Meni, da je ključno razumeti strategijo podjetja, jo tudi soustvarjati in temu prilagajati dejavnosti, povezane z ljudmi.

Dobra praksa

Breda Gruden: S sodelovalnim učenjem do uporabnega znanja

Poslanstvo osrednje izobraževalne organizacije sta razvoj in izvajanje usposabljanj ter strokovnih izpitov za javne uslužbence, z namenom povečanja strokovnosti in učinkovitosti njihovega dela ter tudi osebnega razvoja posameznika.

IT novosti

Jerneja Lobnik Ornik: GDPR v spletni prodaji - primeri iz prakse

Avtomatizacija marketinških procesov preko spleta je lahko ob pravilni uporabi izredno močno prodajno orodje. V letošnjem letu se bomo na tem področju soočili z nekaj izzivi. 25. maja namreč stopi v veljavo uredba GDPR (General Data Protection Regulation), ki določa nova pravila glede varstva osebnih podatkov. Podjetjem so tako v primeru neskladja z uredbo zagrožene visoke kazni.

Umetnost v poslu

Gordana in Trent Whiddon: Občutek sreče, ena glavnih sestavin uspeha

Trent Whiddon in Gordana Grandošek Whiddon sta ena izmed najbolj priznanih profesionalnih plesalcev in koreografov na svetu. Plesala sta za Lady Gaga, Tony Bennet, One Republic, Backstreet boys, Smokey Robinson in učila Kevina Spaceyja plesati tango. Sta producenta lastnega muzikala Le Hotel in oddaje Satisfaction on a dance floor, skupaj sta tudi posnela kratki film Choose love. Poleg uspešne plesne kariere se Trent ukvarja še s petjem in ustvarjanjem glasbe, Gordana pa je postala lastnica blagovne znamke večernih oblek GGW Design.