STROKOVNO

Zaposleni in vodje z znanjem NLP pomenijo konkurenčno prednost, dober poslovni trener pa je, podobno kot v športu, nepogrešljiv, če želite vrhunske poslovne rezultate v današnjem visoko konkurenčnem okolju.

Komunikacija pomeni okno v svet za naše zamisli, naše ideje, naše znanje. Za mnoge to okno predstavlja razgled v prostranost, priložnost in vir zadovoljstva ter uspeha. Na drugi strani pa mnogim predstavlja izziv, s katerim se ukvarjajo vsakodnevno v želji po boljših rezultatih. A brez pravega orodja so tudi navidezno enostavne težave včasih težko rešljive in instant nasveti redko dajejo trajen rezultat.

Znanje nevrolingvističnega programiranja je tisto, ki mnogim odstre vidike komunikacije, ki so jim bili neznanka. Na NLP treningu slišijo, kaj vse so do sedaj počeli narobe, s prenosom novih rešitev v prakso pa takoj občutijo rezultate.

Velika uporabnost NLP

Znanje s področja nevrolingvističnega programiranja (NLP) vam omogoči razumevanje komunikacijskih procesov, še bolj pa procesov, ki pomenijo vaše navade, vedènje in rezultate, ki jih dosegamo. Pomeni torej razumevanje sebe in seveda tudi razumevanje drugih na način, da lahko svojo komunikacijo optimiziramo in jo naredimo učinkovito.

NLP znanja, ki jih pridobite z udeležbo na NLP Praktik ali v določenem delu na NLP Diploma, vam omogočijo visoko stopnjo samoobvladovanja (self-management), učinkovito upravljanje s časom in doseganje ciljev na osebnem ter poslovnem področju.

Z NLP boste ponovno obvladali svoj čas in prioritete ter kljub polno zapolnjenemu delovniku našli čas za tiste stvari v življenju, ki bi se jim radi bolj posvečali.

Tečajev NLP Praktik in NLP Diploma se lahko udeležite v Mariboru in Celju

Tečaje organizira NLP Center. Prvi korak lahko naredite z udeležbo na brezplačni predstavitvi NLP treninga, kjer boste sami izkusili, kaj lahko NLP pomeni za vas in videli prednosti, ki jih to znanje omogoča. 

NLP treninge v okviru NLP Centra izvajata INLPTA certificirana trenerja Gaber Marolt in Marjan Račnik.

Kdo so udeleženci NLP treningov?

Večinoma so to ljudje, ki bi radi naredili v svojem življenju spremembo, dosegli več in uredili odnose na poslovnem in osebnem področju.

To so ljudje, ki so uspešni, hkrati pa se zavedajo, da lahko svoje potenciale še bolj izkoristijo in zato potrebujejo ustrezna znanja, kot je NLP.

5 korakov in pol za odlično komunikacijo

  • Postavite si cilje – kaj želite doseči s svojim sporočilom.
  • Vzpostavite dober stik – ta je ključnega pomena, če želite učinkovito sporočati.
  • Govorica telesa in ton – zavedajte se, da večino vaše komunikacije predstavlja način, kako nekaj poveste. Vsebina je pomembna šele v drugi fazi.
  • Vaše predstave so plod vaših spoznanj, prepričanj, izobrazbe in izkušenj – vaši sogovorniki imajo lahko zelo drugačna prepričanja, izkušnje in znanja.
  • Prevzemite odgovornost za svoja sporočila – preverite, če so vas razumeli.
  • Znanje, ki ga imate, a ga ne uporabljate, vam nič ne koristi. Preizkusite nasvete v praksi (drugo polovico koraka pa vam razkrijemo na predstavitvi NLP treningov J).
 PIŠE: Gaber Marolt, univ. dipl. ekon., EMBA, INLPTA trener