ARHIV EDICIJ

PRELISTAJ REVIJO

Moč je v povezovanju

Te dni sem bila na enem izmed številnih sestankov v uspešnem slovenskem podjetju. Govorila sem z direktorico, ki se je strinjala z mojim načinom razmišljanja, ki ga običajno predstavljam na tovrstnih srečanjih. Omenjena direktorica je odgovorna za HR in pravno službo v podjetju z več kot sto petdeset zaposlenimi. Vodstveni kader omenjenega podjetja se zaveda potenciala izobraženih posameznikov, zato veliko vlaga v izobraževanje, tako na področju stroke kot mehkih veščin vodenja, prodaje, komunikacije in ostalega. Po krajšem vljudnostnem klepetu, ko sem predstavila, s čim se naša heterogena ekipa ukvarja, me je vprašala, na katerem področju smo najboljši in katero področje obvladujemo s strastjo.

Vprašanje se mi je zdelo odlično in ciljano, odgovor pa sem izstrelila ... najbolje obvladamo komunikacijo. Zadovoljstvo je bilo obojestransko, saj sva našli priložnost za sodelovanje, delo, ki bo opravljeno s strastjo in raznolikost na področju izobraževanja. Moja sogovornica je omenila, da pogreša več povezovanja med ponudniki izobraževanja strokovnih in mehkih veščin, meni namreč, da smo povezani lahko močnejši.

Strinjali se boste z mano, ko rečem, da lahko najdeš priložnost za skupno sodelovanje s komerkoli, če le želiš in dopuščaš. Povezani smo močnejši, konkurenčnejši in privlačnejši za velika podjetja. Prihodnost je v povezovanju ... mi smo korak v smeri skupnega sodelovanja že naredili. Nekatere od naših partnerjev boste našli na straneh pričujoče revije, obenem pa smo venomer odprti za nove priložnosti. Pa vi? Katera bo vaša naslednja poslovna povezava? Prijetno branje in veliko uspešnih jesenskih poslovnih povezav vam želimo iz uredništva.

Simona Lobnik Ambrožič, odgovorna urednica

V reviji Direktor preberite:

Osrednji intervju:

holger postl tam durabusHolger Postl: "Najpomembnejša sta ideja in napredek."

Holger Postl zase pravi, da nikoli ne obupa in vedno dokonča, kar je začel. Posla se loteva zavzeto, saj verjame, da trud in trdo delo dajeta rezultate.

Kadrovanje:

izbira pravega kandidata Kako prepoznati talent?

Verjetno ni podjetja, ki se ob razpisu prostega delovnega mesta ne znajde pred izzivom, kako v poplavi prijav najti pravega kandidata. 

Komunikacija:

interna komunikacija Premišljeno interno komuniciranje

Interno komuniciranje omogoča, da zaposleni bolje opravljajo svoje delo. Ker se zaposleni čutijo del procesov v organizaciji, lahko vodstvo udejanji cilje, politike, spremembe, ker je prepoznan prispevek zaposlenih, se cilji dosegajo še učinkoviteje.

Primer dobre prakse:

tnt express dobra praksa TNT Express: Oranžno kadrovanje

Podjetje v Sloveniji obeležuje 10 let delovanja in zaposluje 98 delavcev. Ima močne vrednote, ki se odražajo tudi v skrbi do zaposlenih.