ARHIV EDICIJ

PRELISTAJ REVIJO

Ko staro naredi prostor novemu

V zadnjih decembrskih izdihljajih si med enim in drugim poslovnim ali družabnim dogodkom – zadnji mesec leta jih je vedno (pre)poln – navadno vzamemo trenutek zase in se zazremo v obdobje, ki je za nami. Takrat znova tehtamo odločitve, ki smo jih sprejeli, vrednotimo uspehe, ki smo jih dosegli, in preštejemo žulje, ki smo jih dobili na prehojeni poti.

S ponosnim vzdihom misel namenimo osvojenim ciljem in si odločno zagotovimo, da bo bera novega leta vsaj tako odlična. Ob vsem tem pa se - nekateri glasno in odločno, spet drugi pa tiho in hrepeneče - upajoče zaziramo v prihodnost. Šepetamo želje o poslovnem uspehu, poslovni rasti in dobrih poslovnih odnosih. Za trenutek trdno zamižimo, da zasidramo misli, naslednjo sekundo pa že hitimo po zadnjih opravkih in obveznostih, ki kličejo po naši pozornosti in jih moramo dokončati še preden odbije prelomna silvestrska polnoč.

Kljub temu da zveni klišejsko, je konec leta čas, ko staro naredi prostor novemu. To je čas, ko pospravimo predale, pobrišemo police in izpraznimo omare. Zavržemo vse neuporabne papirje, premečemo številke, da jih spravimo v ravnotežje, počistimo mize in namizja ter skrbno uredimo mapice, mape, datoteke in fascikle. Čeravno pisarno ali podjetje dejansko očedimo in uredimo, naša težnja s sabo nosi tudi simbolni pomen. Konec leta je čas, ko zavržemo vse, kar je neuporabno in skrbno pripravimo prostor za vse tisto, kar šele pride.

V uredništvu revije Direktor smo v prazničnem duhu pripravili zadnjo letošnjo številko, obenem pa že stkali načrte za nove, sveže edicije, ki bodo v letu 2016 prihajale v vaše roke.

Namesto kratkega vpogleda v vsebino revije pa naj vam tokrat izrečem voščilo: V letu 2016 vsem želim, da boste sprejemali samo dobre poslovne odločitve, da vam bosta čas in kraj poslovnih dogovorov zmeraj naklonjena in da boste spletli odlične poslovne vezi, iz katerih se bodo razvili projekti, vredni spomina.

Naj bo leto 2016 vaše leto! Iskrivo, kreativno, srečno in uspešno pa vam želi celotna ekipa revije Direktor.

Simona Lobnik Ambrožič, odgovorna urednica

 

V Reviji Direktor preberite:

Osrednji intervju:

nevenka krzan

Nevenka Kržan: "Česar se lotiš, opravljaj z ljubeznijo in strastjo."

Obiskali smo Nevenko Kržan, direktorico in partnerico podjetja KPMG ter predsednico AmCham Slovenija.

 Finance:

bozicnica in nagrade 

Kako preprečiti, da bi davki pojedli novoletna darila zaposlenim?

Obdarovanje sodelavcev ob koncu leta je lepa gesta, ki ima pozitven vpliv na motiviranost in lojalnost sodelavcev. Vendar, pozor! Večina daril zaposlenim je podvržena plačilu dohodnine.

Vodenje: 

tipi osebnosti

To, kar smo, določa tisto, kar nas najbolj motivira

Kako pogosto se znajdete v situaciji, ko pričnete za svojo srečo, uspeh in osebno zadovoljstvo iskati rešitve zunaj sebe ali celo za pomanjkanje le-teh krivite druge ljudi?

 Primer dobre prakse:

dobra praksa soncek

Agencija Sonček: Delaj dobro in dobrodelno

Turistična agencija Sonček "sije" na slovenskem turističnem trgu 23 let. Pravijo, da okroglih obletnic ne obeležujejo, saj so zazrti zgolj v prihodnost.