ARHIV EDICIJ

PRELISTAJ REVIJO

Jesensko mreženje

V zraku je vonj po pečenih kostanjih in sladkem moštu, listje dreves se že bohoti v neštetih odtenkih žarečih jesenkih barv, lovimo še zadnje poletne sončne žarke, obenem pa kujemo načrte in rišemo smernice novega poslovnega leta.

Sama sem jesen vedno čutila kot nov začetek, priložnost za nove izzive, poslovne povezave in priložnosti. In večina podjetnikov, ki jih dnevno srečujem v tem hitrem jesenskem ritmu, mi v tem pritrjuje. Verjetno tako ni naključje, da je jesen vedno bogata s številnimi dogodki za podjetnike, katerih rdeča nit je vse pogosteje mreženje, s cilji novih poslovnih povezav in kontaktov. Vsak teden ponudi številne zanimive dogodke z namenom izobraževati, družiti, mrežiti ... za nove začetke. Nekatere smo na naslednjih straneh zbrali tudi za vas, cenjeni bralci. Tudi ustvarjalci revije Direktor se namreč zavedamo, kako pomembno je biti prisoten, sklepati nova poznanstva, prepletati ideje in znanja, z roko v roki stopiti iz povprečja in s skupnimi močmi ustvarjati in delati zavzeto, družbeno odgovorno in iskreno. 

Na straneh, ki vam jih ponujamo v branje, torej mrežimo za vas. Predstavljamo pozitivne time, v duhu jeseni obarvamo vaš prodajni stil, opozarjamo na pasti pri financiranju ali pridobivanju nepovratnih sredstev, poskrbimo za razvajanje, izpostavljamo mnoge domače strokovnjake s številnih področij in njihove dragocene izkušnje ter se držimo načela naše osrednje intervjuvanke, ko pravi: "Delaj, kar znaš, in delaj to dobro!"

Bomo! Obljubljamo! Še naprej bomo kar najbolje delali to, v čemer smo dobri. Pa prijetno branje in mrežite z nami na katerem od dogodkov pestre mreženjske jeseni.

Simona Lobnik Ambrožič, odgovorna urednica

V reviji Direktor preberite: 

Osrednji intervju:

deborah krempl doplihar reflexDeborah Krempl Doplihar: "Delaj to, kar znaš, in delaj to dobro."

Podjetje Reflex, katerega poslovno enoto v Gornji Radgoni vodi naša sogovornica, Deborah Krempl Doplihar, uspešno posluje že 36. leto. Je družinsko podjetje, nastalo iz majhne obrtne steklarske delavnice, ki danes zaposluje 300 ljudi.

Prodaja:

obarvajte svoj slog prodajeObarvajte prodajni slog

Ne glede na to, ali se ukvarjate s prodajo posameznikom ali podjetjem, naj bo to direktno ali preko spleta, v vseh primerih se je potrebno zavedati, da je v ozadju človek, kateremu prodajate. 

Davki:

davcne blagajne Davčno potrjevanje računov

Z 2. januarjem 2016 bo potrjevanje računov postalo obvezno za vse, ki bodo za dobavo blaga ali storitev prejeli gotovinsko plačilo.

Primer dobre prakse: 

radio zeleni val dobra praksaEkipa, polna pozitive - Radio Zeleni val

Radio Zeleni val je komercialna radijska postaja, ki že 20 let oddaja s treh radijskih frekvenc na območju osrednje Slovenije.