STROKOVNO

Na kratko predstavite svoje Start-up podjetje.

Naše podjetje razvija spletno platformo Coinhab za stanovanjske nepremičninske projekte. Nekatere projekte zasnujemo in vodimo sami, druge vodijo partnerska podjetja. Iskalce stanovanj poskusimo vključiti v projekte, še preden so ti zgrajeni. S tem se znižajo stroški in tveganja, prihodnji kupci pa imajo možnost vplivati na določene vidike projekta.

Kaj vas je nagovorilo, da ste se podali v ustanovitev Start-up podjetja?

Smo večinoma arhitekti in IT-strokovnjaki, zato smo videli priložnost inovacije na nepremičninskem trgu, ki se običajno ne inovira. Naše vodilo sta kombinacija arhitektskih izkušenj in optimizacija procesov s pomočjo IT-ja.

Kaj je najmočnejši adut vašega podjetja? Kaj se lahko drugi naučijo od vas?

Konkurenčna prednost je v kombinaciji panog, izkušnjah s projektivo in arhitekturo, poznavanju nepremičninskega trga in uporabi IT-tehnologij. Kot arhitekti npr. presodimo, kaj se na določenem zemljišču lahko zasnuje, kot projektanti nadzorujemo proces pridobivanja gradbenega dovoljenja in vodenja projekta.

Poznavanje nepremičninskega trga nam omogoča razvoj novih poslovnih modelov in inovacij, pomembna pa je tudi naša on-line platforma, kjer predstavljamo različne nepremičnine in omogočamo uporabnikom pregleden, interaktiven vpogled v našo ponudbo in nepremičninski trg.

Kaj je bil ključen dejavnik vašega uspeha?

Za realizacijo naše ideje je bilo potrebno neskončno volje in sredstev, pri čemer nam je pomagal Slovenski podjetniški sklad. Smo še na poti k uspehu.

Kam in kako naprej (cilji, vizija)?

Cilj je postati osrednja platforma za nepremičninske stanovanjske projekte, najprej na slovenskem trgu, načrtujemo pa tudi širitev v tujino.

Odgovarja Taja Bolčina, direktorica in idejni vodja

Piše: Tanja Ciglarič, strokovnjak za marketing