STROKOVNO

Na kratko predstavite svoje Start-up podjetje.

Podjetje Sal canis, Branko Merhar s. p., je majhno družinsko podjetje, v katerem delava skupaj s soprogo, zaposlujemo pa še enega delavca v proizvodnji.
Trenutno še vedno proizvajamo v najetih prostorih, ki pa postajajo premajhni. Trenutno prodajamo svoje izdelke samo na domačem tržišču. Prodajne poti imamo organizirane prek spletne trgovine in od lanskega septembra tudi v Sparovi verigi 53 trgovin, na kar smo še posebej ponosni.

Kaj vas je nagovorilo, da ste se podali v ustanovitev Start-up podjetja?

Ko je pred skoraj osmimi leti k hiši prišel črni labradorec Sal, sva se s soprogo odločila, da ga bova hranila s surovo hrano. Prepričana sva, da je to biološko edino primerna hrana za pse. Največ informacij in znanja sva dobila iz tuje literature in interneta. Ker sva to počela kar nekaj let, so veliko pripomogle tudi izkušnje, da sva se naposled odločila, da registrirava s. p. in začneva surovo hrano delati tudi za druge lastnike psov, ki želijo svojim
štirinožnim prijateljem ponuditi, kar se da zdravo – naravno hrano. Sedaj minevajo že tri leta, odkar uspešno opravljamo svoje poslanstvo.

Kaj je najmočnejši adut vašega podjetja? Kaj se lahko drugi naučijo od vas?

Sodelovanje v zelo uspešni oddaji Štartaj Slovenija nam je omogočil vstop na velika vrata k enemu izmed največjih slovenskih trgovcev Spar. Tako so naši izdelki na razpolago po vsej Sloveniji. Ključno za uspeh je bilo, da smo bili na začetku edini proizvajalec v državi ter kakovostni izdelki in skrb za kupca.

Kaj je bil ključen dejavnik vašega uspeha?

Eden izmed pomembnejših ciljev je širitev prodaje na sosednje države, kar bi še okrepilo položaj podjetja.

Kam in kako naprej (cilji, vizija)?

Velika želja za prihodnost je organizirati center za pomoč pri reševanju zdravstvenih težav psov z naravnimi metodami zdravljenja in s podporo surove hrane. Načrtov je veliko tudi na področju informiranja in ozaveščanja lastnikov psov o prednostih surovega prehranjevanja psov.

Pripravila: Tanja Ciglarič