LIFESTYLE

Konec leta je čas, v katerem se tako posamezniki kot podjetja nekoliko ozremo v odhajajoče leto, hkrati pa snujemo načrte za prihajajoče. To je čas, ko se lahko posvetimo svojim bližnjim in ljudem, ki so v nas pustili pečat.

Zato tudi prednovoletne zabave praznujemo v neformalnem duhu s svojimi sodelavci ali poslovnimi partnerji – ljudmi, ki se jim želimo zahvaliti za vse skupaj ustvarjene zgodbe in tiste, ki bodo še nastale. Toliko kot je različnih podjetij, toliko je tudi različnih možnosti za preživljanje tega prijetnega dogodka, zato pri organizaciji pustite domišljiji prosto pot, ob tem pa ne pozabite na osnovno vodilo – dogodek naj bo prijeten in zabaven za vse udeležence. Predstavljamo vam nekaj smernic, kako lahko prednovoletno zabavo prilagodite duhu vašega podjetja.

Slavnostna pogostitev

Prednovoletna zabava s pogostitvijo in morda tudi glasbo je večna klasika, ki bo zagotovo navdušila vse. Slavnostna večerja je primerna tako za velika kot manjša podjetja. Organizacijo takšne zabave lahko uredite sami ali pa podrobnosti prepustite izkušenemu osebju katerega od ponudnikov, npr. restavracijam, hotelom, podjetjem, ki se ukvarjajo s cateringom itd. Kljub temu, da se podjetja vedno bolj odločajo za nekoliko nenavadnejše zaključke leta, pa slavnostna pogostitev ostaja stalnica številnim, ki želijo svoje sodelavce ali poslovne partnerje pogostiti na nekoliko višjem nivoju.

Vsebinska zabava

Team buildingi, motivacijske delavnice in povezovalne igre so lahko zanimiva alternativa klasičnim pogostitvam. Podjetja vedno pogosteje izkoriščajo to priložnost in svojim zaposlenim ob zaključku leta ponudijo še kaj več kot le pogostitev. Tovrstna zabava je primerna za manjše kolektive in za podjetja, ki rada združijo prijetno s koristnim. Če se v kolektivu radi učite, igrate in vam je zelo pomemben skupinski duh, je takšna zabava za vas ravno pravšnja.

Doživetja

Od adrenalinskih parkov do razvajanja v spa centrih –  tovrstni zaključki leta so primerni za manjše kolektive ali poslovne partnerje. Pri organizaciji doživetja je treba paziti, da je doživetje dovolj zanimivo in zabavno za vse udeležene. Adrenalinskih parkov se bodo razveselili predvsem mladi kolektivi, sproščanja in razvajanja v spa centru pa predvsem ženske.

Izleti in eksurzije

Če vam obilica aktivnosti ni pisana na kožo, kljub temu pa bi se želeli s svojimi sodelavci zabavati na nekoliko drugačen način, je morda dobra izbira izlet v kakšno bližnje mesto ali voden ogled. Izkoristite adventni čas in raziščite božično okrašena mesta v vaši bližini. Ljubitelji vina ali piva se lahko odpravite v kakšno vinsko klet ali pivovarno, gurmani pa na ogled pridelave čokolade in drugih slaščic, mesnih in sirnih izdelkov ipd. Takšen zaključek leta predstavlja prijetno druženje z gurmansko noto in novimi doživetji.

Tematska zabava

Na prednovoletni zabavi se lahko zabavate razkošno kot Ludvik XIV., poplesujete v ritmu valčka kot junaki romanov Jane Austen ali se prepustite charlestonu kot Veliki Gatsby. Tematske zabave postajajo v zadnjem času vse bolj priljubljene in tukaj za domiselnost ni prav nobenih omejitev. Primerne so za kolektive, ki radi delujejo v sproščenem duhu in se ne bojijo drugačnosti. Pri organizaciji takšne zabave ne spreglejte tematske hrane, glasbe in okrasitve, saj bodo majhni zabavni detajli poskrbeli za še boljše vzdušje.

Gregor Jamnik, direktor, Best Western Premier Hotel Slon
V Hotelu Slon se lahko pohvalimo z dolgoletnimi izkušnjami na področju organizacije in izvedbe različnih dogodkov. Zavedamo se, da ob tem ustvarjamo doživetje, zato veliko pozornosti namenimo željam naročnika in kreativnosti. Dogodki lahko potekajo v različnih dvoranah, ki so primerne za dogodke od 20 do 250 oseb. Izbor je odvisen od števila gostov, namena in vrste prireditve. Vse dvorane se nahajajo v prvem nadstropju z veliko dnevne ali večerne svetlobe in tako še bolj pripomorejo k vrhunsko izpeljanemu dogodku. Naročniku nudimo tudi možnost izbire dekoracij, glasbenih izvajalcev, osvetlitve in drugih tehničnih detajlov. Kulinarika je ena izmed najpomembnejših stvari na zabavah, saj sleherni gost pričakuje pozornost in prijetno doživetje. Konec novembra smo odprli popolnoma novo restavracijo Slon 1552, ki se nahaja na novi lokaciji na Nazorjevi ulici in je že vzbudila veliko zanimanja. Kulinarično podobo restavracije oblikujejo tradicionalne slovenske jedi s pridihom Mediterana, pripravljene po originalnih receptih in dopolnjene s sodobnimi kulinaričnimi smernicami. Restavracija je primerna za zaključene družbe do pribl. 70 oseb. Ustvarjanje edinstvenih doživetij s popolno izvedbo v samem osrčju Ljubljane je tisto, kar zagotovimo slehernemu naročniku.
Aneseja Šenveter, vodja prodaje, Hotel Betnava
Druženje v decembru je še posebej čarobno, saj v tem času razmišljamo tako o preteklem kot tudi o prihodnjem letu in v skupnih uspehih iščemo motivacijo za delo v prihodnje. Tako z zadovoljstvom nazdravljamo vsemu, kar smo dobrega dosegli in se veselimo izzivov, ki nas še čakajo. Tudi v Betnavi je mesec december mesec smeha, zabav in pozitivne energije. Med tednom se vrstijo še zadnji seminarji in poslovna kosila v tem letu, vikendi pa so v večini že kar nekaj časa vnaprej rezervirani za zaključne zabave podjetij iz širše okolice. Med njimi je veliko takšnih, s katerimi sodelujemo že dlje časa, veseli nas pa tudi dejstvo, da vsako leto pridobimo kakšno novo podjetje. In vsaka zabava je poglavje zase. Tako pripravljamo kulinarično dovršene pogostitve tako za manjše kolektive kot tudi večje skupine, ki se pri nas zabavajo dolgo v noč. Pri vseh pa ostaja naše vodilo enako, da smo tukaj zaradi naših gostov, ki se jim trudimo pričarati čim bolj nepozaben zaključek leta.
Metka Krivec, organizatorka poslovnih dogodkov, Thermana Laško
V Thermani Laško se zavedamo pomena prednovoletnih srečanj za podjetja, saj se ta skozi njih želijo zahvaliti svojim zaposlenim za trud in trdo delo v preteklem letu in z njimi nazdraviti dobremu delovanju v prihodnjem letu. Zato se v Thermani potrudimo, da za naše stranke pripravimo ne zgolj prednovoletno srečanje, temveč edinstven dogodek, ki ostane v prijetnem spominu za slehernega udeleženca. Srečanje pri nas lahko obarvamo z različnimi temami. Zaokrožimo ga s kulinaričnimi doživetji z lokalnim pridihom in seveda z vonjem po najbolj znanem slovenskem pivu. Vsako leto našim gostom nudimo tudi možnost bivanja s sprostitvijo v naši zdravilni termalni vodi ter preizkusom hišnih wellness storitev, ki nas delajo razpoznavne. Organizacija po meri, prilagodljivost željam naročnika, zelena lokacija, lahka dostopnost, vrhunska kulinarika, pridih zdravja in wellnessa ter nenazadnje zadostno število brezplačnih parkirnih mest – vse to je na voljo v Thermani Laško, ki je odlična izbira za prednovoletna pa tudi za klasična poslovna srečanja. 

PIŠE: Urška Repina