LIFESTYLE

Prvomajski prazniki so v razcvetu pomladi odličen čas za oddih in dobra priložnost za izbiro počitnic tako na snegu kot na morju in toplem soncu. V tokratnem prispevku smo pobrskali po ponudbi slovenskih turističnih agencij in njihovih predlogih, kam za prvi maj. Kam in kako se lahko na počitnice odpravimo to pomlad in kateri so najbolj priljubljeni cilji? Navdušili sta nas zgodnja najava potovanj in njihova raznolikost, tole pa smo izbrali za vas.

Doma ali v tujini?

Lepote, ki jih ponuja naša dežela, poznamo bolj ali manj vsi. Kaj od tega smo dejansko obiskali in videli, pa je druga stvar. Zagotovo se tudi v Sloveniji najdejo kraji in kotički, kamor se je vredno odpraviti na prvomajske počitnice. Tukaj so številne terme, obmorski kraji, gorska letovišča, skratka kopica priložnosti s prednostjo majhne oddaljenosti in cenovne konkurenčnosti v primerjavi s tujino.

Na oddih lahko skočimo k našim sosedom Italijanom in obiščemo eno njihovih najznamenitejših jezer - Gardsko jezero. Agencija Condor Travel ponuja 5-dnevni aranžma, v sklopu katerega vas bodo popeljali še na obisk romantične Verone, zabavni dan v Gardalandu, ogled živalskega vrta Parco Natura Viva in Milana.

Prvomajska smuka? Zakaj pa ne.

Smučanje pod pomladnim soncem je prijetno in primerno še posebej za družine z manjšimi otroki, ki jim neprijazno zimsko vreme zagotovo ne ugaja najbolj. Pri turistični agenciji Kompas nam je všeč ponudba za sedemdnevno smučanje v Val Thorensu, kjer je poleg zimskih užitkov na snegu poskrbljeno še za organizacijo drugih športov in zabave za otroke.

Za prvi maj na druge kontinente

Za tiste s pustolovsko žilico in ne pretanko denarnico so vedno na voljo oddaljene dežele s pridihom eksotike. Agencija Avantura vas 20. aprila popelje na pustolovščino v Tanzanijo in na Zanzibar. Afriška divjina in tamkajšnje lepote narave vas zagotovo ne bodo pustile ravnodušnih - vrnili se boste s kopico vtisov in nepozabnih doživetij. Če imate raje kot potepanje po neokrnjeni naravi utrip mesta, je za vas prava izbira petdnevni izlet v New York z agencijo Odisej.

Raje sami

Seveda pa ne smemo pozabiti na vse tiste, ki raje potujete v lastni režiji. Tukaj sta oddaljenost in dolžina počitnic odvisna predvsem od časa, ki ga lahko namenite za prvomajski oddih. Naš planet je velik in prometna povezanost je praktično povsod. Za rezervacije nastanitev so na medmrežju na voljo spletne strani, kot je npr. kjer lahko rezervirate nastanitev v več kot 200.000 hotelih v 170 državah po vsem svetu.

Vsem, ki so boste odtrgali kakšen dan ali dva od dela oziroma odpotovali za dalj časa, želimo, da uživate v svojih priljubljenih aktivnostih in prostem času, ki vam je za to namenjen.

PIŠE: Eva Loparič