LIFESTYLE

Kadar govorimo o prestižnih namestitvah, nekako zmeraj pomislimo na tuje dežele in pozabljamo, da je tudi pri nas ponudba bogata. Državni predstavniki, monarhi in vsi drugi, z željo po odkrivanju čudovite dediščine in nadstandardne ponudbe, se bodo v Sloveniji počutili kot doma. Predstavljamo vam tri nadstandardne namestitve, ki so kot protokolarni objekti zanimivi za ogled, sicer pa za nastanitev pomembnih gostov ali organizacijo izbranih dogodkov.

Vila Bled

Historični hotel Vila Bled je nekdanja kraljeva in predsedniška rezidenca. Nedavno jo je CNN uvrstil na seznam sedmih najlepših kompleksov ob jezerih. V JGZ Brdo, ki je upravitelj, pravijo, da obdana z veličastnim parkom nudi popoln oddin in pobeg od realnega sveta. Še danes je opremljena v slogu 60-ih let 20. stol., kar zagotavlja unikatno doživetje bivanja. V njej so uživali že mnogi znani gosti, saj je Tito tu sprejemal številne pomembne državnike. Tudi v zadnjem času je tu prebivalo kar nekaj znanih ljudi, tudi državnikov in monarhov. Pri Brdu se lahko pohvalijo, saj je danes Vila Bled sinonim za gostoljubje, udobje, brezčasno eleganco in izjemno kulinariko, ki jo lahko doživijo obiskovalci.

Grad Strmol

Za Grad Strmol pri Brdu pravijo, da ponuja razkošje preteklosti za doživetje sedanjosti. Spada med najstarejše in najbolj ohranjene gradove. Je eden od le dveh slovenskih gradov z izvorno opremo. Prav zato je bivanje v Gradu Strmol posebno doživetje. Na voljo je 11 grajskih soban, najrazkošnejši pa sta poimenovani po zadnjih zasebnih lastnikih gradu. Rado in Ksenija Hribar sta bila svetovljana, ljubitelja umetnosti in ena najbogatejših ljudi tistega časa pri nas. Na Gradu Strmol sta ustvarila družabno zbirališče tedanjih slovenskih in evropskih imenitnežev. Ena od strmolskih zanimivosti je krokodil, hišni ljubljenček gose Ksenije, ki je pri skupnem kopanju ugriznil gospodarja in končal nagačen na salonski vitrini. Zdaj že pri vhodu prijazno pozdravlja obiskovalce gradu. Prostorni saloni s pripadajočimi kopalnicami poskrbijo, da se gostje lahko počutijo kot pravi graščaki. Na vsakem koraku je čutiti razkošje. Za popolno doživetje pa poskrbijo zajtrk na grajski terasi, romantična okolica z jezercem in kraljevski obed v grajski jedilnici. Tukaj si lahko privoščite celotno razkošje gradu.

Brdo pri Kranju

Je prestižna lokacija za ljubitelje narave. Je kraj, kjer so skozi stoletja stanovale in se srečevale kronane glave. Danes je uradni protokolarni objekt Republike Slovenije, na posestvu pa lahko v lepoti neokrnjene narave, izjemni kulinariki in v doživetjih uživajo prav vsi obiskovalci. Posestvo Brdo obsega skoraj 500 ha in nudi pobeg od vsakdanjega vrveža. Tu se zrcali 11 jezer in biva več kot 1000 živalskih in rastlinskih vrst. Gostom ponuja unikatna doživetja, od ribolova, prekajevanja rib, fotolova, jahanja in ostalih doživetij v harmoniji z naravo. Za prestižno nastanitev gostov poskrbijo v Hotelu Brdo. Predsedniški apartma obsega kar 170 m² in pravijo, da ponuja vse, kar si njihovi gostje ob svojem obisku zaželijo. Hotel Brdo se odlikuje tudi po prostornem wellnessu in gurmanskem razvajanju vaših brbončic.

PIŠE: Eva Vivola, FOTO: Arhiv JGZ Brdo