OSREDNJI INTERVJUJI

Govori, kar misliš in kar govoriš, tudi delaj

Podjetje Linea Snella, ki se ukvarja z oblikovanjem ženskega telesa, že 18 let uspešno vodi Barbara Humar. 22 zaposlenih, pri čemer je kolektiv pretežno ženski, se vsa leta drži istih usmeritev, ženskam pomagajo preoblikovati sebe celostno. Gredo po osnovno začrtani poti in ne zaidejo. Samo naprej, samo navzgor. Potrditev, da je pot prava, je certifikat odličnosti, ki so ga prejeli v letošnjem letu. Ključ? Biti osredotočen na tisto, v čemer si najboljši in to delati na nivoju odličnosti.

Predstavite nam filozofijo podjetja, ki ga vodite

Ženske smo v današnjem času izjemno delovno aktivne, gradimo kariero, ob tem pa smo mame, žene, prijateljice. Smo nenehno v stresu, pomanjkanju časa, okolica pa od nas zahteva rezultate. Filozofija našega podjetja tako ni nič posebnega.
Zagovarjamo zdravo pamet, dvigamo kvaliteto življenja in upoštevamo žensko dušo.
In v času, ki je izjemno hiter, ko vsi pričakujemo učinkovite rešitve, je Linea Snella natanko to – učinkovita rešitev za sodobno žensko.

In rešitev zagotavlja rezultate, je tako?

Natanko. A premišljeno, z upoštevanjem posameznice, neagresivno, s tempom, ki najbolj ustreza, a vztrajno. To je tek na dolge proge.
Delamo celovito, pri čemer je ključno, da oseba ne izgubi le kilogramov in centimetrov, ampak se dejansko preoblikuje odznotraj navzven. Lahko bi rekli, da se preporodi. In to je naš cilj.

Ideja Linee Snelle sicer prihaja iz Italije …

Tako je, dobili smo osnovo, tisto pravo jedro, na zelo trdnih temeljih, a smo idejo kljub vsemu v vseh letih izjemno nadgradili in dodelali. Tako je celoten način popolnoma prilagojen slovenski ženski. Celo vsi aparati, na katerih dosegamo rezultate, so plod dela slovenskih razvijalcev, že 8 let jih delamo in nadgrajujemo v Sloveniji.

Vodite podjetje in pri tem ste uspešni, kaj je ključno za uspeh?

Najprej se mora direktor zavedati samega sebe in znati voditi samega sebe, šele za tem lahko vodi tudi druge. Res pa je, da za to potrebujemo tako strokovna znanja kot znanja osebnostnih kompetenc.
Da se zavedamo kaj si želimo, kdo smo, kakšna je naša vizija, cilji, želje, pričakovanja. In ali smo pripravljeni prevzeti odgovornost.
Ne le zase, tudi za druge. Vemo pa, da z rastjo podjetja raste tudi odgovornost.

Če prav razumem zagovarjate vodenje iz sebe?

Drži. Ključno je avtentično vodenje. Vodenje s tebi lastnim in udobnim stilom.
Prav je, da se zavedamo nekih začrtanih okvirjev, a vsak od nase je individuum in ima svoje posebnosti, zato mora delovati v skladu sam s sabo.
Biti mora avtentičen in konsistenten. Kar govori, mora delati. In ko zaposleni to vidijo, da kar vodja govori tudi predstavlja, mu bodo sledili in uspeh je zagotovljen.

In kakšen je torej vaš stil vodenja?

Zelo športen. Sem kar sem, živim kar govorim. Zaposleni so to prepoznali in zato smo uspešni. Delimo si vizijo, strast, gremo v isto smer.

Delate za ženske in delate z ženskami, veliko ženske energije vas obkroža, kako vam uspe ohranjati ravnovesje?

Predvsem se zavedam tega, da vodim ženske. Zavedam se izzivov, ki jih tako vodenje prinaša in skladno s tem delujem. Res pa je, da vodim tako tim, kot posameznice. Vsaka zahteva svoj stil in vodenje glede na konkretno situacijo. Če to sprejmeš, je delo v užitek. In jaz rada delam z ženskami in ne na »ženski«, pač pa na sebi lasten način. Res pa je, da dnevno skrbimo za harmonijo v timu, sproti, ob vsaki priložnosti, ki se ponudi. Pa četudi je to samo skupno kosilo. In gojimo medčloveške odnose. Odnosi naredijo vrhunski tim.

Sami imate jasno vizijo in razdelan slog vodenje, kje pa so po vašem mnenju slovenski menedžerji delajo največ napak?

Ne vidim avtentičnosti, pogrešam pogum, vse preveč je ukalupljenosti, s čemer izgubljamo mnoge potenciale.
Vse manj je človeške note in pristnosti. Vse prevečkrat jih definira vizitka. V šali komu rada rečem, odloži vizitko in kravato, da vidim, kdo si.

Kako pomembno je nenehno izobraževanje za vodilne?

Zelo. Sama sem se in se še veliko izobražujem, na mnogih področjih mojega delovanja in življenja. Čeprav sem zadnje čase bolj selektivna.
Vsako stvar vzamem s premislekom, kam bi jo umestila in kako. Veliko berem a nisem človek ene same knjige, veliko se izobražujem, a ne dovolim si, da bi me definirala samo eno stvar. Vse kar je in kar sem, je v meni. Vsako novo stvar, ki jo spoznam, dam skozi to, kar že vem, morda prevetrim, a grem svojo pot.
Kako poiskati prave ljudi, ki delijo vizijo, filozofijo, ki podjetje dela odlično?
Ne najdeš jih … moraš jih izoblikovati. Vsa znanja lahko oseba pridobi, so pa pomembne osebnostne kompetence in želje posameznika. To kar posameznik je, se mora skladati s tem, kar je podjetje. Moram pa reči, da zaposlujem izjemno počasi, odpuščam pa izjemno hitro. Poslušam se in zberem vsa dejstva. Sem racionalna, se pa znam zanesti tudi na občutek.

In čas, ki je samo vaš?

Je samo moj (smeh). V prostem času, sam samo jaz, sama s seboj, v harmoniji z naravo.
Podjetništvo, vodenje, biti menedžerka, je samo ena od mojih vlog v življenju, čeprav na vsakem koraku začutim in prepoznavam poslovne priložnosti. Še zdaleč pa ni edina ali najpomembnejša.
Držim se načela preprostosti na vseh korakih in v vseh trenutkih. Ne bom rekla, da sem od zmeraj taka. Ampak sem danes taka. V zasebnem življenju zelo odmaknjena od vrveža, zelo v stiku z naravo, v tišini.

Kaj vas zapolnjuje?

Življenje samo, ki je zelo v stiku z menoj. Tukaj in zdaj. In pri tem se ne pustim motiti (smeh).

Kaj vas definira?

Preprosto: sproti. Deluj in živi sproti, bodi pogumen, da si kar si.
Govori, kar misliš in kar govoriš, tudi delaj. Bodi ti. Naraven in preprost.

PIŠE: Simona Lobnik Ambrožič, odgovorna urednica, FOTO: Vid Ponikvar, Sportida d.o.o.