STROKOVNO

Dandanes se lahko hitro znajdemo v medijih, vendar je vsem objavam težko slediti in preverjati njihovo verodostojnost. Zato so kliping storitve zelo aktualne. Gre za spremljanje poročanja medijev za določenega naročnika. Govorili smo s tremi ponudniki te storitve.

Genion Clipping

Povedali so, da je uspešno komuniciranje z javnostmi odvisno od tega, kako dobro je institucija seznanjena z obsegom in vsebino poročanja o njej. Kliping zagotavlja tudi ažurno reagiranje ob neresnicah ali napakah, ki se v javnostih utegnejo pojaviti. Za naročnike spremljajo tisk, radijske in TV postaje, spletne objave, socialna omrežja,  oglase in opaznost pokroviteljev različnih dogodkov. Analize medijev, ki jih opravljajo: spremljanje učinkovitosti poslovanja, pozicioniranje prednosti na trgu, povečanje donosa podjetja, ugotavljanje, kaj dela konkurenca, opazovanje sprememb na trgu, spremljanje aktivnosti in zavez sponzorirancev ter nadzor nad kontinuiteto medijske pojavnosti v daljšem obdobju. Ob uporabi sodobnih tehnologij pa dajejo prednost človeku, ki edini lahko uvršča pomembne tematike v zbirko objav, ki so naročnikom v pomoč pri odločitvah. Za vsako objavo pripravijo povzetek za hiter pregled dnevnih zbirk. Način dela prilagajajo specifičnim zahtevam strank.

Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ;  tel.: ;  .

Kliping

V podjetju Kliping zagovarjajo dejstvo, da je spremljanje medijev danes že nuja za organizacije vseh vrst, saj je osnovni namen storitve ažurno obveščanje naročnika le o izbranih, zanj zanimivih, temah, kar mu omogoča ustrezne odzive in delovanje.

Svojim naročnikom ponujajo: spremljanje medijskih objav v klasičnih in družbenih medijih, poročanje o medijskem dogajanju, kvalitativne in kvantitativne analize medijskega pojavljanja, sponzorske analize, dnevna/tedenska/mesečna/letna medijska poročila, arhivsko iskanje medijskih vsebin in druga orodja za uspešno komuniciranje.

V podjetju Kliping omogočajo  spremljanje vseh vrst medijskih virov na eni - Kliping MAP - platformi, ki brez težav povezuje spremljanje in analizo klasičnih in družbenih medijev. Baza z vsemi medijskimi vsebinami sega več kot deset let nazaj. Pravijo, da ponujajo lastne najsodobnejše tehnološke rešitve, razvite v Sloveniji in prenesene v druge evropske agencije. AMEC, Mednarodno združenje za komunikacijsko merjenje in vrednotenje, jih je nagradilo za inovativnost.

Kontakt: Jure Habjanič, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. , tel: .

Press Clipping

Menijo, da danes brez klipinga ne gre, saj spremljanje medijev varčuje čas naročnika in mu daje celotno sliko, kaj se dogaja z njegovo konkurenčnostjo na trgu.

Stavijo na lasten in nenehen razvoj. Ponujajo storitve za PR (spremljanje medijev, analize, adreme, AlarmClip, celovite PR storitve, distribucijo PR, družbena omrežja), e-poslovanje (digitalizacijo arhivov), informacijske rešitve (izdelavo spletnih aplikacij), business intelligence (Forenzika, Report7, podporo pri izvajanju revizij in primopredaj), izobraževanje (pri uporabi svojih storitev, na PR področju, mentorstvo) in marketing (mobilni marketing).

Pravijo, da jih znanje in nenehno spremljanje trendov uvršča na vrh neodvisnih svetovnih agencij. Zavedajo se vrednosti sistematičnega arhiviranja, ki ga implementirajo s sodobnimi bazami podatkov. Tudi pri njih dajejo na prvo mesto ljudi.

Kontakt: Mateja Črešnar, vodja prodaje, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. tel: .

PIŠE: Eva Vivola