ARHIV EDICIJ

PRELISTAJ REVIJO

Zgodb ni nikoli preveč ...

... spodbudijo nas, da ne pišemo vsak zgolj svoje lastne, pač pa da, kadar se le ponudi priložnost, prisluhnemo uspešnim zgodbam izjemnih posameznikov. Zgodb je namreč toliko, kolikor je posameznikov in naloga nas, ki za vas ustvarjamo pričujočo revijo je, da jih najdemo, spišemo in ponudimo v prijetno branje.

 

Nova številka revije Direktor prinaša zanimive zgodbe, razgibane in pestre. Ob prebiranju boste med drugim izvedeli, kaj nam prinašajo davčne blagajne in kdaj je pravi trenutek, da zaposlenim ponudimo delež v podjetju. Odkrivamo zgodbe posameznikov in razkrivamo njihove uspešne načine vztrajnega razvoja v smeri inovacij in napredka. Opozarjamo na pomen ekipnega dela in izpostavljamo posameznika, ki je srce vsakega podjetja. Neizpeta dobra praksa mreženja in sklepanja poslov na poslovnih kosilih kaže, da je naš videz pomemben, način pisne komunikacije s sodelavci in strankami, pa ne le odraz našega podjetja, ampak ogledalo nas samih. Tudi potovanja v eksotične države so še kako razburljiva, četudi začinjena zgolj s ščepcem zasebnega in veliko poslovnega.

Želimo vam prijetno branje in nikar ne dovolite, da muhasto aprilsko vreme vpliva na vaše razpoloženje.

Simona Lobnik Ambrožič, odgovorna urednica

V reviji Direktor preberite:

Osrednji intervju:

sasa zor sava turizem d Saša Zor - Poslovni turizem

Z direktorico prodaje v segmentu kongresov in poslovnih srečanj v Sava Turizmu d. d. smo spregovorili o trendih v poslovnem turizmu.

Finance:

vkljucevanje zaposlenih v lastnisko strukturo Vključevanje zaposlenih v lastniško strukturo

V zadnjih letih se je marsikateremu delodajalcu porodila zamisel, da bi najboljše in ključne zaposlene nagradil kar z lastniškim deležem ter jih tako motiviral in ob enem privarčeval pri nagrajevanju.

Davčni nasvet:

davcne blagajne2 Davčne blagajne v Sloveniji

Odločne korake v boju proti sivi ekonomiji je Vlada RS nakazala že v začetku leta s predstavitvijo Akcijskega načrta za uvedbo davčnih blagajn v Republiki Sloveniji. Temu je v začetku marca sledila javna objava Predloga Zakona o potrjevanju računov.

Primer dobre prakse:

artex dobra praksa Artex d. o. o.: Za uspeh je nujno vodstvo z jasnimi cilji in vizijo

Ob kavi smo se družili z Mitjo Bensa, direktorjem podjetja Artex iz Lendave. Osnovna dejavnost družinskega podjetja, ki ima 45 zaposlenih, je proizvodnja skladiščne opreme.