LIFESTYLE

Vsak si zjutraj želi obilico energije, saj nam ta daje občutek zmage in nas hitro pospremi v nov dan, poln priložnosti in izzivov. Izzivi nas izpopolnjujejo in izoblikujejo. Večno preseganje samega sebe nas osrečuje in žene naprej, saj brez novih ciljev hitro zapademo v rutino.

Najpomembnejši pri doseganju visoke stopnje energije je zdrav življenjski slog. Kljub obilici informacij marsikdo še vedno ne ve, kako ga naj doseže. Zato je nastal portal Popolna Postava, ki ga skupaj z ekipo ustvarjamo že dobri dve leti. S pomočjo osebnega pristopa, kakovostnih informacij in z učinkovito Formulo lahko vsakemu, ki želi, pokažemo pot do zdravega in polnega življenja.

Zdrav življenjski slog je veliko več kot izguba teže. To je obvladovanje stresa, kakovosten počitek, zbranost na vrhuncu, zdrav organizem, odlično počutje ipd.

To so cilji vsakogar, ki se odloči za preobrazbo. Ob dobri organizaciji lahko tudi sprememba življenjskega sloga postane lažja.

Glavni področji zdravega življenjskega sloga sta uravnotežena prehrana in telesna aktivnost. Vendar tukaj ne gre za stroge diete in večurne vadbe. Gre za način življenja, v katerem uživate in se z nasmehom na obrazu bližate cilju.

Naša ekipa meni, da je to edini način, s katerim boste osvojili prave navade in zaživeli polno življenje.

Potrebujete le prave nasvete, s pomočjo katerih postane preobrazba zabava. Kratki intenzivni treningi, preprosti in okusni obroki ter konstantna podpora so pot do uspeha.

Za začetek naj vam pomaga 5 vrhunskih nasvetov za boljši jutri:

1. Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, zatonaj bo raznolik, sestavljen iz kompleksnih ogljikovih hidratov, beljakovin in maščob. Tako boste poskrbeli za počasen in stabilen dvig sladkorja v krvi, ostali siti dlje časa in se izognili želji po nezdravih prigrizkih.

2. Dehidracija lahko predstavlja velik problem za organizem, zato na delovnem mestu poskrbite, da je steklenica s svežo vodo vedno v bližini.S pitjem vode boste poskrbeli za boljšo prebavo, saj tako pospešite metabolizem. Pol ure pred obrokom spijte vsaj en velik kozarec vode. Tako boste hitreje siti, zaužili boste manj kalorij in hkrati poskrbeli za zadostno hidracijo.

3. Če si ne morete privoščiti obroka, raje kot po prigrizku sezite po kozarcu vode. Če lakota ostaja, pojejte zdrav prigrizek, npr. pest oreščkov, korenje ali stebelno zeleno.Zdrav obrokvas napolni z energijo, medtem ko jo nezdravi prigrizki jemljejo.

4. Stres lahko prinese negativne posledice, med katerimi je tudi skladiščenje trebušne maščobe. Začnite prepoznavati stres in poiščite načine za umiritev. Preobremenjenost je dandanes postala vrednota, s katero dokazujemo svojo vrednost, vendar žal posledice nosimo sami.Pojdite na sprehod v naravo, meditirajte, plešite, počnite tisto, kar vas umiri in razveseljuje.

5. Kakovostni spanec pomaga pri razstrupljanju in obnavljanju ter omogoča hormonsko ravnovesje.Če ne spimo, se redimo, saj spanec vpliva na dva najpomembnejša hormona za apetit.Najkakovostnejši spanec je med 21. in 3. uro zjutraj, zato poskrbite, da bo čim več spanca zajetega v tem času.

PIŠE: Miha Geršič, Popolna Postava