ARHIV EDICIJ

PRELISTAJ REVIJO

Spoštovani direktorji

Poletje se je prevesilo v drugo polovico in kljub nekoliko mirnejšemu tempu vendarle že razmišljamo o ciljih, ki jih bomo skušali doseči v prihajajočih mesecih.

V vrsticah, ki so pred vami, zato pišemo, kako nam lahko na poti do uresničenih ciljev pomaga svetovalec kot spodbujevalec potencialov in znanja sodelavcev ter kompetenten sogovornik in zaupnik menedžerju. Če je res, da najboljši tim tvorita odličen vodja in njegova poslovna sekretarka, za vas preverjamo, kaj je torej nujno za uspešen poslovni odnos. Da boste uspeni in zadovoljni, s pomočjo zbranih vsebin dosegajte cilje mirno in brez stresa, pri tem pa pazite, da se ne osredotočate zgolj na en del svojega življenja in pri tem zanemarjate vse druge. In bodite motivirani in polni energije, ne za druge, predvsem zase! Vi imate možnost izbire in motivirani boste zagotovo veliko bolj zadovoljni sami s seboj. 

Ostanite z nami, obenem pa še naprej predlagajte, katere vsebine vam bodo pomagale biti dobri voditelji.

Simona Lobnik Ambrožič, odgovorna urednica

V reviji Direktor preberite:

Osrednji intervju: 

dr ian sutherland Dr. Ian Sutherland

Ni bistveno to, da sem pianist, glasbenik in profesor v eni osebi. Sem človek, ki vidi povezavo med dejavnostmi, ki so v tradicionalnem pogledu ločene. Na začetku sem se izuril za glasbenika in profesionalno sem kot glasbenik deloval nekaj let. V tem času sem našel svoje mesto tudi v menedžementu kreativnih in kulturnih industrij, kar je usmerilo moje zanimanje v organizacijske študije in vodenje.

Poletna priloga:

zdravo v poletje Zdravje je osnovno

Marsikdo si predstavlja, da smo telesno dejavni samo, ko si oblečemo trenirko in gremo v telovadnico, na “fitnes” ali tek. Pa ni tako! Telesno smo lahko dejavni tudi ob vsakodnevnih opravilih, ko gremo peš ali s kolesom v šolo (službo),  po opravkih, uporabljamo stopnice namesto dvigala, izstopimo iz avtobusa eno postajo prej, gremo po nakupih s kolesom ali peš.

Kadrovanje:

poslovna sekretarka Odnos s poslovno sekretarko

Še ne dolgo nazaj je direktor znanega slovenskega podjetja iskal novo poslovno sekretarko. Pritoževal se je, da je to v zadnjih nekaj letih že tretja, ki jo išče. Ko sem malo povrtala, kako to, da mu tako uhajajo, pa je jasno in glasno povedal, da se on pa že ne bo prilagajal nobeni tajnici.  Ona mora biti tisti, ki se mora prilagajati! Ona je tista, ki mora najti ta pravi odnos z njim …