STROKOVNO

SITA je podjetje, ki posameznikom z inovativno metodo pomaga do lažjega učenja tujih jezikov, vodstvenih in osebnostnih veščin, hkrati pa tako ljudje dosegajo telesno ravnovesje, harmonično delovanje, sproščanje in nenazadnje osebnostno rast. Sita sistem super učenja že vrsto let pomaga tako podjetjem kot posameznikom do boljših poslovnih rezultatov s pomočjo te inovativne metode.

Prvi korak oz. pogoj za učenje je fiziološka uravnovešenost posameznika. To udeleženci delavnic dosegajo s pomočjo vaj za dihanje in svetlobnih učinkov, ki spodbujajo delovanje možganov. Z umiritvijo se začnejo sproščati hormoni sreče, učinki stresa in izčrpanosti pa počasi zapuščajo naše telo. »Če redno uporabljamo ta način sproščanja, dobimo najvišjo možno količino antioksidantov in antidepresivov in posledično lahko tudi spimo dlje in globlje. Zjutraj smo pripravljeni na nove izzive in naše delo postane bolj učinkovito,« nam Blanka Gašperlin, višja medicinska sestra, predstavi prednosti terapije. Izgorelost in izčrpanost sta sodobni bolezni, ob katerih marsikdo hitro poseže po kemičnih zdravilih, v Siti pa stavijo na naravnejši način.

Harmonizator dihanja

»Harmonizator dihanja je ključen pripomoček naših delavnic, s katerim dosežemo umirjeno stanje. Tako izboljšamo naše ustvarjanje, mišljenje, spodbudimo rojstvo novih idej.« Menedžerji pogosto priznavajo, da se jim po delavnicah najboljše ideje utrnejo ravno med spanjem. Delavnice prav tako pomagajo k boljši zaznavi okolice, boljšemu poslušanju in komunikaciji. Udeleženci ob vsakodnevnih izzivih premagujejo strahove in izboljšajo svoje odzive na stresne situacije. »Ko začnejo podjetniki delovati harmonično na svojem poslovnem področju, kmalu zaznajo tudi večjo harmonijo v svojem zasebnem življenju.«

Začne se z znanjem jezika, konča se z znanjem vodstvenih veščin

»Pri nas podjetniki najpogosteje iščejo hitro učenje tujih jezikov,« nam pove Blanka. »Kmalu pa skoraj vsi ugotovijo, da so še bolj potrebovali regeneracijo in da jim metoda SITA zelo pomaga tudi na drugih področjih življenja.« S svojim programom Poslovna odličnost tako dosegajo pri udeležencih boljšo komunikacijo in timsko delo. Delavnice izvajajo s posamezniki ali v skupini in številna podjetja v Sloveniji že priznavajo izboljšanje delovnih rezultatov, motiviranosti in vsesplošne klime v svojih kolektivih.

Zakaj učenje preko sproščanja deluje?

Blanka Gašperlin nam pojasni: »Nagon vsakega človeka je, da ne mara pretiranih sprememb in novosti. Zato je zelo pomembno, da je telo pri učenju v stanju sproščenosti, saj smo šele takrat pripravljeni na spremembe.« Takšno učenje zato ne ostane le pri usvajanju novih veščin, temveč preraste v osebnostno rast, sprejemanje svojih lastnosti in razumevanje, kako vplivajo na okolico. »Seveda pa ne gre zanemariti dejstva, da se pri nas ljudje spočijejo. V današnjem tempu življenja je predvsem kakovosten počitek tisti, ki nam pomaga k boljši osredotočenosti in motivaciji pri delu.« Udeleženci Sitinih delavnic lahko izbran program izvajajo tudi doma, saj vsak prejme harmonizator dihanja z nastavljenimi programi za samostojno učenje oz. sproščanje. Več o Sitinih programih preberite na: www.sita.si

PIŠE: Katja Dadič, izvršna urednica