STROKOVNO

Ne glede na to, kako dobri smo, smo vedno lahko še učinkovitejši. Uspešen in učinkovit vodja namreč ne postanemo zgolj zaradi let, ki jih beležimo v vlogi vodje. Učinkovitega vodenja se nenehno učimo. Beremo strokovno literaturo, se udeležujemo vodstvenih delavnic, izmenjujemo dobro prakso z drugimi uspešnimi vodji in delamo na svojem osebnem razvoju s coachem, ki mu zaupamo in vemo, da je kompetenten za področje, ki ga razvijamo. Še posebno to velja za najvišje vodstvo, ki potrebuje varno okolje, kjer lahko spregovori tudi o svojih občutkih, ravnanjih in razmislekih o konkretnih korakih in usmeritvah v poslu. Ko smo na vrhu, smo namreč velikokrat sami, zato je še kako pomembno, da lahko spregovorimo in dobimo povratno informacijo, ki nas usmeri, pomiri, spodbudi k razmisleku.

Danes je bolj kot kadar koli v poslu ključna konkurenčna prednost

Če je morda kdaj zmotno veljalo prepričanje, da coaching potrebuje samo posameznik, ki ima izzive ali težave, danes vemo, da dobrega coacha potrebujemo vsi, še posebno vodje. Predstavljajte si, če imate težavo, jo morate najprej razrešiti, da bi lahko delali na svojem razvoju. Če ste že dobri, ob tem pa nenehno delate tudi na svojem razvoju, pa ste lahko vedno samo še boljši. In na srečo se vse več podjetij in posameznikov zaveda, da vodja, ki dela na svojem osebnem in poslovnem razvoju, predstavlja tudi pomembno konkurenčno prednost za podjetje.

Štejejo mehke veščine

Seveda je zelo pomembno, da smo odlični v financah, vodenju posla, sprejemanju odločitev in spretni pri reševanju konfliktov, a vendar so pri vsem naštetem ključne tudi mehke veščine. Še kako pomembno je, da smo sposobni ustrezno komunicirati, imeti pozitiven pristop, graditi odnos na delu, avtentično voditi.

Zaupanje v tim prinaša uspeh

Zaupanje gradimo dolgo, počasi in z majhnimi koraki. Zrušimo ga lahko v trenutku. Zato je izjemno pomembno, da se zavedamo pomena zaupanja v podjetju in vemo, da en posameznik sam težko doseže toliko kot močna, povezana skupina. Delujmo z zgledom, zaupajmo, da bodo drugi zaupali nam.

Ravnotežje med zasebnim in poslovnim veča produktivnost

Vloga vodje je samo ena od vlog, ki jih opravimo na delovnem mestu, zelo pomembna pa je tudi tista, ki jo imamo v zasebnem življenju, ko smo partner, mama ali oče, sin ali hči, prijatelj … In pomembno je, da znamo ločiti med obema in smo lahko brez slabe vesti v eni ali drugi vlogi. Najslabše za vsakega posameznika je namreč, da dopustimo, da se nam zasebno in poslovno tako zelo preplete, da ni več meje. Ko je služba tudi doma in dom vse pogosteje na delovnem mestu. Teža ene in druge vloge na naših plečih pa je posledično vse večja. Zato je pomembno, da znamo razmejiti, kdaj smo kje, ne le fizično, tudi psihično. Včasih je težko, a ob pomoči coacha gre veliko lažje.

Kako izbrati coacha zase?

  • Naročite se na uvodni sestanek, kjer boste začutili, ali in kako se ujameta in ali obstaja, kot radi rečemo, kemija med vami in coachem.
  • Preverite, katera strokovna znanja coach poseduje in kje jih je pridobi
  • Ali je izbrani coach pravi za vaše področje razvoja in ali ga vaše področje zanima?
  • Kje bo coaching potekal in ali vam lahko zagotovi varno okolje v vseh pogledih?
  • Prosite ga za reference, njegovo lastno dobro prakso in uspešne primere (te informacije bomo zaradi zaščite podatkov dobili brez imen).

Kako sebe pripravite na coaching?

  • Na katerem področju potrebujem podporo? Je to poslovno, zasebno …?
  • Kakšen rezultat, izboljšave, dosežen cilj pričakujem?
  • Kaj sem pripravljen sam vložiti, da bi dosegel rezultat, cilj?
  • Ali sem resnično pripravljen narediti nekaj za lasten razvoj, kar vključuje tudi odprtost, iskrenost?
  • Kdo, kaj in kako me lahko pri tem podpira?

Piše: Simona Lobnik Ambrožič, predavateljica in osebna coachinja za vodstvene veščine