ARHIV EDICIJ

PRELISTAJ REVIJO

Spoštovani direktorji

Pred vami je prva številka revije Direktor, ki vas bo vsak mesec pričakala v vaših spletnih nabiralnikih.

V njej bomo ustvarjalci nizali strokovna znanja in izkušnje, ki smo jih pridobili med vodenjem, obenem pa si bomo dovolili biti predvsem ljudje ... ljudje z družinami, s časom, ki ga imamo rezerviranega predvsem zase, ljudje z željami in pričakovanji, ljudje, ki vodimo in smo vodeni, ali če si sposodim misel mag. Dejana Turka, kot sledi iz naslednjih vrstic, težli bomo k "povezovanju znanja, volje in izkušenj" za lasten uspeh in uspeh podjetja, katerega del smo.

Radi bi bili vam všečni in vaši, zato ste vabljeni k sodelovanju vsi, ki želite svojo izkušnjo, dobro prakso ali zgodbo o uspehu deliti z nami, z voditelji in tistimi, ki se v voditeljstvu šele urijo. Vaša mnenja in pričakovanja nas zanimajo ali kot pravi Aleš Lisac: "Ugotovi, kaj si ljudje želijo, in jim to (pro)daj." Zastavili smo cilje, in ker bomo vanje vpletli vaša pričakovanja in želje, verjamemo, da jih bomo lahko tudi uresničevali.

V času, ko se staro leto od nas poslavlja in drug drugemu voščimo vse dobro v novem, vam podarjamo naslednje vrstice in zgodbe, da bo vaša poslovna pot v energijsko polnejšem letu še uspešnejša. In ker uspeha ni brez kančka sreče, vam te želimo vsaj za ščepec ...

Simona Lobnik Ambrožič, odgovorna urednica

V reviji Direktor preberite:

Osrednji intervju:

vinko prislan Vinko Prislan: Uspeha ni brez kančka sreče

Direktor mariborske enote Zavarovalnice Adriatic Slovenica, športnik po stasu in umetnik v duši, Vinko Prislan, je naš osrednji intervjuvanec. Človek mnogih interesov in direktor, ki nadvse spoštuje kreativnost in sposobnost posameznika delati bolje!

Davčni nasveti:

zasebni kapitalAli je zasebni kapital kot vir financiranja prava rešitev za moj posel?

Enako kot drugi poslovneži s finančnega območja ste prišli do spoznanja, da so časi financiranja poslovanja z bančnimi posojili tako ali drugače minili. Postavljeni ste pred dejstvo, da če ne boste konkretno in dolgoročno učinkovito ukrepali, ni prihodnosti za vaš posel. Kaj narediti?

Finance:

kriza priloznost za zmanjsanje sredstevKriza kot priložnost za prečiščenje režijskih stroškov

Kako se povprečna družina odzove na krizne razmere (na primer izgubo delovnega mesta enega od članov)? Samoumevno, tako da se družinski člani odkrito pogovorijo o novonastalih razmerah, iščejo notranje možnosti za zniževanje stroškov, določijo prioritete in odgovornosti, intenzivno iščejo nove ideje za ublažitev kriznih razmer, svoje znanje in izkušnje usmerjajo v ustvarjanje novih priložnosti in si zelo dosledno prizadevajo doseči cilj - obvladati razmere in še naprej uspešno delovati. Takšno ravnanje temelji na zdravi kmečki pameti.

Tehnologija:

informacijska podporaInformacijska podpora za učinkovito upravljanje delovnih procesov

Kako učinkovita je vaša informacijska podpora pri vodenju projektov? In kakšno orodje bi bilo za vas popolno? Če v vašem podjetju še ne uporabljate sistema za upravljanje procesov ali projektno vodenje, se najbrž ubadate s težavami, kot so slaba komunikacija, ključne informacije so izgubljene nekje v arhivih e-pošte, prenos mehkih znanj med zaposlenimi je slab, zaposleni ne najdejo dokumentov, povezanih s projektom, za poročanje strankam so potrebne dolgotrajne analize dela.