DOGODKI

Petra Škarja, Zorica Jakolin in Urša Žorž so srčne dame, ki verjamejo v moč povezovanja. Pod udarnim sloganom vsako leto pripravljajo enega največjih poslovnih dogodkov za ženske pri nas.

Organizatorice dogodka so dokaz, da lahko simfonija različnosti, če jo motivirajo enake želje, z roko v roki koraka prosti skupnemu cilju. Njihova raznolikost je hkrati prednost in izziv. Urša je odlična organizatorka, zato je odgovorna za organizacijo dogodka, Zorica se odlikuje v povezovanju z ljudmi, zato je zadolžena za pridobitev sponzorjev, Petri pa je blizu marketing, zato skrbi za promocijo dogodka.

Rezultat trdega dela, pozitivnega odnosa in predvsem povezovanja je dogodek 500 podjetnic, ki se ga je letos udeležilo 580 v rdeče oblečenih žensk.

Rdeča nit druženja je bila "Vse imam, a prodati ne znam!"

Celodnevno druženje je udeleženkam postreglo z uvodno dobrodošlico in nagovorom Sandija Češka. Nato so se zbrane podale na "potovanje" okoli sveta s pomočjo sedmih poslovnih nasvetov Juliena Coustauryja, prisluhnile nasvetom predavateljev, mag. Andreje Jernejčič, Dejana Roljiča in Ane Bučević, vezno nit dogodka pa je v svojih rokah držal Peter Poles. Organizatorice so posregle tudi z nagradami, zabavnim programom, darilci in sladkimi ter drugimi presenečenji.

Zorico, Uršo in Petro smo povprašali, kaj je po njihovem dodana vrednost dogodka, ki so ga letos pripravile že četrtič.

zorica ursa petraZorica Jakolin: 

Menim, da skupaj zmoremo več. Projekti so vedno bolj uspešni, če sodeluješ in se povezuješ z isto mislečimi ljudmi - pot do končnega cilja pa je tako veliko lažja in prijetnejša.

Slogan 500 podjetnic ni le marketinška poteza, ampak dejanski način, kako delujemo. Naši partnerji in sodelujoče organizacije nas prepoznavajo kot nekakšno gibanje v poslovnem svetu, z nami aktivno spreminjajo kulturo poslovanja, delovanja in rast podjetnic. Kar govorimo, tudi živimo in delamo, zato nas podpirajo, dogodek pa ima tolikšne razsežnosti pri združevanju raznolikih društev, zavodov, organizacij in podjetij.

Urša Žorž:

Ena sama oseba lahko naredi en korak, dve več korakov, skupaj pa lahko naredimo celo pot, po kateri nato lažje hodijo tudi drugi, ki nam sledijo.

Najboljše je to, da smo uspele k sodelovanju povabiti toliko različnih društev, združenj, zbornic, klubov iz Slovenije in tujine, ki pomagajo pri širjenju glasu o našem dogodku, na drugi strani pa naše podjetnice izvedo, na koga vse se lahko obrnejo po pomoč, nasvet itd. Povezovanje z različnimi društvi in drugimi organizacijami je tudi dodaten plus za podjetnice, saj tako pride na dogodek več udeleženk in imajo vse večje možnosti sklepanja novih poslovnih povezav.

Petra Škarja: 

Želim si, da bi se razširila miselnost, da manj tekmujemo in se več povezujemo. Danes je mnogo tekmovanj med spoloma, med različnimi generacijami, med narodi ... Kar je po svoje smešno in neproduktivno. Namesto vprašanja, kdo je boljši, bi se morali spraševati, kako si lahko pomagamo - kako združimo prednosti enih in drugih in tako ustvarimo več. Zato podpiram povezovanje.

V našem okolju smo še vedno najraje sami za vse, ker mislimo, da je to varno. A verjamem, da nas to omejuje, ker le s povezovanjem, z ekipo lahko ustvariš kaj večjega.

FOTO: Polona Bartolj